V Litvínově jsi podepsal nový kontrakt. Jaké jsou tvé pocity a co je potřeba zlepšit do nové sezóny?

Jsem rád, že mi vedení nabídlo nový kontrakt. Sezóna nedopadla dobře, chtěli jsme hrát play off a nedostali jsme se tam. Jsem si vědomý toho, že se musíme na novou sezónu výborně připravit. Hráči mě za těch pár měsíců už stihli poznat, takže ví, jak pracuji. Budeme chtít samozřejmě uspět a doufám, že to bude s plnými hledišti na stadionech. Chceme vyhrávat a hrát dobrý hokej, zlepšit se musíme hlavně doma. Litvínov býval před svými fanoušky vždy nepříjemným soupeřem celé extralize. Mrzelo mě, že se nám v uplynulé sezóně před našimi fanoušky moc nedařilo.

Byl Litvínov tvá priorita během rozhodování, že bys tu chtěl zažít úspěch?

Určitě, největší! Už, když jsem sem přišel v listopadu, tak jsem chtěl, aby sezóna dopadla dobře. To se bohužel nestalo, ale chtěl byt tu být více let. Základem je dostat se do play off a pak dojít co nejdále.

Po neúspěchu budou fanoušci zvědaví na to, jak bude vypadat nová sezóna. Bude to výzva?

Do nové sezóny bude trochu jiné mužstvo. Uvidíme, jak se nám podaří kádr poskládat. Hokej je v Litvínově hodně populární a je tu často pod drobnohledem. Fanoušci tu byli vždy výborní a tím mají samozřejmě očekávání a jsou i kritičtí, když se nedaří, což je správně. Všichni si to uvědomujeme a budeme se snažit, aby byli spokojení. Naši fanoušci jsou, jak se říká, tím šestým hráčem v poli na ledě. Nedivím se jim, že letos spokojení nebyli, protože některé zápasy jsme byli opravdu špatní. Jsem si toho vědom a my teď musíme hodně zapracovat na tom, aby se to v nové sezóně zlepšilo.

Jak bude vypadat kádr do nové sezóny a jak se budete připravovat?

Máme představu, se kterou aktuálně pracujeme. Chtěli bychom tým trochu pozměnit. Uvidíme, jak se to podaří, ale věřím, že se nám to povede. Máme teď nějaký čas na to se dobře připravit na novou sezónu. Začínáme 2. května a budeme trénovat devět týdnů. Pak dostanou hráči ještě čtrnáct dní volno. Na led bychom chtěli jít 25. července. Většinu té první fáze chceme trénovat na suchu, ale zapojíme tam i led.