Radime, proč jste se rozhodl právě pro působení v Litvínově?

Vnímám možnost, že se tu mohu herně posunout po loňské nepovedené sezoně v Kolíně. Věřím, že mi pan trenér Vladimír Růžička tu šanci a prostor na ledě dá, jako tomu bylo v Hradci.

Hlavní trenér Vladimír Růžička se podivoval nad tím, že jste po jeho odchodu v Hradci Králové nehrál. Pod ním jste hrál výborně.

Bylo to složitější, nerad bych o tom mluvil. Pod panem Růžičkou se mi dařilo, ale k minulé sezoně se nechci vyjadřovat. Dívám se dopředu. Mým hlavním cílem je, abych se zlepšil a vrátil se do formy.

Jaký byl Vladimír Růžička, když jste společně působili v Hradci?

Byl skvělý. Sedí mi, když je k vám trenér upřímný a řekne vám do očí to, co se mu na vaší hře nelíbí. Vladimír Růžička je přesně takový typ trenéra, hraje se mi pod ním dobře. Vyhovuje mi herní styl, kterým se chce prezentovat. Podobně jsem hrál v Kanadě a sedělo mi to. Těším se na další spolupráci.

Vladimír Růžička se nebojí někomu vynadat, to vám nevadí?

Ne, mě to nevadí, když vidím, že to má nějaký smysl nebo důvod. Někdy je to potřeba, ale zároveň musíte z trenéra cítit důvěru.

Jak byste se herně charakterizoval? Jaký jste typ hráče?

Myslím, že jsem důrazný i technický hráč. Obojí mě moc baví. Myslím si, že herní systém v Litvínově mi bude vyhovovat a moc se na to těším.

V Litvínově bude užší ledová plocha o tři metry, to vás jistě těší…

Ano, to je pro mě ještě lepší. Hra bude rychlejší a bude docházet k častějším soubojům. Bude to fajn.

Verva dává příležitost nadějným obráncům, za kterého vy jste považován. Z minulosti se jednalo o Pavlíka, Pavelku nebo nyní o Uvise Balinskise. Vidíte i v tom svůj potenciál pro další kariérní růst?

Ano, vím o tom, že tu beci rostou. Pokud dostanu důvěru trenérů, tak do toho dám úplně všechno, abych se mohl herně ještě posunout a něco ze mě vyrostlo.

Jaké jsou vaše ambice?

Mám krátkodobé cíle. Letos se chci vrátit zpátky do formy, aby sezona mě a celému týmu vyšla. Byl bych rád, kdybych se vrátil do národního týmu. Dál uvidíme.

Našel jste nějaký recept, jak se vrátit zpátky do formy?

Makat, makat a v sezoně nasbírat sebevědomí, abych si věřil.

Tým nedošel v uplynulém ročníku do play-off a zrovna Hradci se celou sezonu dařilo Litvínov porážet…

Pamatuji si, že předposlední zápas Hradec prohrál. Tým má sílu. Věřím, že když má tým pod vedením Vladimír Růžička od samotného začátku, tak si sedne i herní systém a všechno půjde nahoru.

Jak byste popsal Růžičkův herní systém?

Hlavní je obrana. Do útoku vždy něco vyplyne. Základem je ale zajištění zezadu, protože na obraně vzniká hra.

Absolvujete s týmem letní přípravu nebo máte individuální přípravu?

Budu trénovat s týmem. Ještě nejsem tak starý, abych si mohl dovolit individuální přípravu. Navíc mám svého kondičního trenéra, se kterým budu pracovat nad rámec týmových tréninků v Praze.

Na sezonu chcete být tedy ve stoprocentní kondici…

Ano, měl jsem to tak i minulý rok. Vyšly mi dobře testy, cítil jsem se parádně, ale nakonec jsem nehrál.

Odešli dva nejvýznamnější beci Aaron Irving a Uvis Balinskis. Budete díky tomu mít větší prostor na ledě a hrálo to roli ve vašem rozhodování?

V době, kdy probíhalo jednání, tak tu oba kluci ještě byli. Otevírá se mi tím ale šance pro post klíčového obránce a já ji musím chytit za pačesy. Pokud se naskytne příležitost a já budu mít dobrou výkonnost, tak bych se rád stal klíčovým hráčem.