Šimone, v utkání s Olomoucí jste nasbíral tři kanadské body, navíc tři body do tabulky. Jak jej hodnotíte?

Byl to povedený zápas. I když do první třetiny jsme nastoupili laxně a mohli jsme být rádi, že skončila za stavu 1:1. O přestávce jsme si k tomu v kabině něco řekli, poté jsme to zvládli a odehráli jsme dobrý zápas. Mé body mě těší, ale vždy je to práce celého týmu. Jsem rád, že to tam napadalo mně, ale na to musím rychle zapomenout, protože ve středu začínáme od znovu.

Litvínov se zvedl po vašem návratu z marodky, cítíte se jako lídrem týmu?

Těšil jsem se na návrat a snažil jsem se dát rychle do kupy. Výsledky během celé sezony byly jako na houpačce. Má absence přišla v době, kdy jsme hráli velice důležité zápasy a nepovedlo se to. Jsem rád, že když jsem se vrátil, tak jsme dokázali vyhrávat a zvedli jsme se.

Když jste do Litvínova přicházel, říkal jste, že se těšíte na roli lídra. Roli naplňujete, jste s tím spokojený?

Pokud se podívám na celou základní část, tak jsme měli velké týmové výkyvy. Osobně jsem měl pomalejší začátek, ale myslím si, že jinak jsem hrál docela dobře.

Tým jste dovedl do play off, jste spokojený i s týmovým výkonem?

Utekli jsme hrobníkovi z lopaty. Ukázali jsme týmový charakter, šlapali jsme po tom a hráli jsme výborně jako jeden tým. Tím pádem jsme to zvládli a otočili jsme to na naší stranu. Zkusíme v tom pokračovat a využít toho, že jsme na vítězné vlně.

Cítíte, že díky vítězné vlně můžete překvapit?

Jdeme do toho s tím, že můžeme překvapit. Máme formu a Třinec na tom není nejlépe a myslím si, že nemají ideální rozpoložení. Play off je jiná soutěž, ale jdeme do něj s tím, že chceme překvapit a necháme na ledě všechno.

Jak se těšíte na předkolo play off s Třincem a jakým bude pro vás soupeřem?

Třinec bude velice těžkým soupeřem, ale v play off nebude lehkých soupeřů. Jestli chceme uspět, musíme porazit každého. Třinec bude mít v hlavě to, že se jim aktuálně nedaří a mají na sobě velký tlak, protože budou obhajovat titul. My toho můžeme využít a jen překvapit.

O vás se budou zřejmě pečlivě starat, ale s tím musíte počítat…

Ano počítal jsem s tím. Když budou hrát osobku, tak máme kluky, co to můžou uhrát. Hrajeme jako tým a zvládneme to.

Nemáte obavy, že to bude fyzicky velice náročně?

Pokud přijde zákeřnější moment, tak nás to samozřejmě naštve, ale když mě někdo dohrává, tak jsem na to připravený a jsem zvyklý. Není to nic, co by mě rozhodilo.

První zápas většinou ukáže, jakým směrem se bude série ubírat a vás čeká duel na venkovní půdě…

Myslím si, že kromě prvního zápasu jsme s Třincem odehráli vyrovnanou partii. Dokonce se třikrát hrálo prodloužení. Musíme si pohlídat začátky zápasu, protože ty se nám proti Třinci nedařily, a hrát trpělivě. Soupeře musíme dostat pod tlak a věřím, že toho dokážeme využít.

Na přesilové hry mají Oceláři velice silné hráče, tudíž cestou bude také velká disciplinovanost…

Musíme se vyvarovat zbytečných faulů a nedostávat je do početních výhod. V týmu mají výborné hráče, kteří je dokážou proměnit.