Matěji, co váš úvodní gól? To byla dost kuriózní trefa že? „Cítil jsem, že jsem to tečnul hokejkou. Je asi jedno, kdo ten gól dal, ale jak říkám, mám pocit, že jsem puk cítil na hokejce. Škoda, že jsme odsud neodvezli výhru, protože – i když to řeknu s obrovským respektem k soupeři – si myslím, že alespoň dva body jsme si odsud odvézt mohli,” vytušil Matěj Pekař.

Severočeši ve Slezsku dvakrát vedli, ale Oceláři s nimi vždy dokázali srovnat krok. „Začali jsme dobře. Pro nás byl docela smolný druhý gól, kdy se nám tam vytočil hráč před brankou. To už je ale za námi, stejně jako první čtvrtina, kterou jsme vyhráli,” připomněl litvínovský útočník.

Odehráli jsme ji slušně jako tým. Speciálně proti týmu jako je Třinec si myslím, že tomu musíme jít více naproti. Naši gólmani chytají opravdu výborně a minimálně mně připadá, že jsme to tentokrát nechávali až moc na nich,” pokračoval Pekař.

Po 60 minutách bylo v Třinci skóre nerozhodné 2:2. Šlo se tak do prodloužení, ve kterém šla dopředu Verva, ale u třinecké branky ztratila puk a hned tři domácí hráči ujížděli sami na litvínovskou klec. „Nevím, stane se. Sám jsem to pořádně neviděl. Snažili jsme se to tam dát do brány a z toho následně vyplynula rozhodující situace. Nemohu to úplně okomentovat, ale je to škoda. Minimálně dva body jsme dnes mít mohli,” zopakoval borec, jenž v probíhajícím extraligovém ročníku třikrát skóroval.

Chemici mohou být z úvodních části sezony spokojeni, dál se drží na čele tabulky Tipsport extraligy. „Po první čtvrtině máme nahráno docela dost bodů. Doufám, že budeme s obrovskou pokorou takhle pokračovat i v dalších kolech – hrát jeden za druhého, což nás zdobí jako tým,” přeje si Matěj Pekař.