Nicku, jak důležitý byl váš gól na 2:2? Vypadalo to, že to byla zásadní reakce v utkání – vyrovnání těsně před pauzou...
Pro nás to bylo důležité, protože jsme odcházeli do šaten za vyrovnaného stavu. Před zápasem jsme si řekli, že první třetina bude hodně důležitá. Jak do toho nastoupíme a jak ten zápas začneme. Podle toho se pak odvíjel i zbytek zápasu. Myslím si, že to byl od nás bojovný výkon. Nějací hráči nám chybí, měli jsme tu spoustu mladých kluků, co to hráli poprvé. Myslím si, že pro ně to je super zkušenost. Všichni tam nechali všechno a jsme rádi, že odsud vezeme tři body.

Dohrávali jste na pět beků, z toho byl jeden debutant, jak je tohle těžké?
Tak samozřejmě to těžké je, ale nedá se s tím nic dělat. Prostě to tak je. Teď je pár dní volna, tak se budeme snažit dát dohromady a nabrat zase síly. Uvidíme, s čím přijdeme v pátek.

Je hodně vidět jak při sobě držíte týmově. Je třeba i tohle ten důvod, že se při absencích dokážete semknout?
Určitě. Vlastně už minulý rok jsme drželi při sobě. Snažíme se být taková jedna velká rodina a stát jeden za druhým. Myslím si, že to je vidět, i když dáme gól. Střídačka tam skáče. Nebo když se něco stane na ledě, okamžitě si jdeme pomoct, aby každý viděl, že to není jen o jedinci, ale o celém týmu. Začíná to od kustodů, přes trenérů po hráče. Všichni jsme tu spolu.

V závěru šel Aubrecht do Kašičky (Ondřeje Kašeho), to bylo asi trochu zbytečné, nemyslíte?
Za mě absolutně zbytečné. Bylo asi 10 vteřin do konce, po odpískání a zřejmě cíleně šel po našem nejlepším hráči. Myslím si, že tohle by se dít nemělo. Přijde mi to absolutně zbytečné, tito hráči by se měli chránit. Můžeme být všichni rádi, že takovéhle hráče v extralize vůbec máme. Myslím si, že tohle by si neměl dovolovat nikdo. Někteří by si to měli srovnat v hlavách.

Chápu, kdyby to bylo play off, připravovali bychom se na další zápas a on chtěl takto hráče nějak rozhodit, ale tohle už nic neřešilo. Zase se ale ukázalo, že stojíme jedem za druhým, a že jsme tam přispěchali všichni. Nás tohle jen posílí, stojíme všichni za sebou a tohle si určitě nenecháme líbit.

Je to takové klišé, ale jak se vám hraje s Davidem a Ondřejem Kašovými? V podstatě spolu navazujete na předchozí sezonu....
Dostáváme od trenérů ice time, důvěru a je potřeba to naplnit. Myslím si, že konkrétně tady v Liberci tam bylo mnoho chyb a musíme se zase ukázat, abychom byli ještě lepší. Máme tam mraky šancí a je potřeba je proměňovat, když ten čas na ledě dostáváme. Ale jak říkáte, s Kašounama je super hrát. Je vidět, jak si hokej užívají a jak jsou šikovní, takže jsem za to rád, že s nimi můžu hrát.

Z litvínovské strany parádní vstup do sezony – čtyři zápasy, dvanáct bodů. Posily hned zapadly, hráči střílí góly, skvěle brání oslabení...
Je super, jak kluci zapadli. Jsou to pokorní kluci, přišli sem makat. Všichni věděli, do čeho sem jdou a jsme rádi, že sem přišli, a že s nimi můžeme budovat zase něco nového.

Míříte ještě dál? Je samozřejmě ještě brzy, ale za čtyři zápasy jste získali maximum bodů...
Míříme dál, ale koukáme spíše směrem na další zápas. Je potřeba zůstat nohama na zemi, ne lítat někde ve výšinách, že jsme vyhráli čtyři zápasy. Musíme prostě postupovat krok za krokem dál, připravovat se na další zápas a uvidíme, jak to bude vypadat dál.