Jarede, vítej. Proč ses rozhodl pro Litvínov?

Je to pro mě skvělá příležitost. Chtěl jsem odejít do Evropy, Litvínov projevil veliký zájem. Nabídka mě zaujala, takže jsme se dohodli a já jsem moc rád, že jsem mohl přijít. Chci v nové sezóně co nejvíce pomoci týmu.

Cesta do Česka ale nebyla úplně růžová...

Můj let z Halifaxu měl malé zpoždění, nejvíce jsem se ale zdržel na kontrole ve Frankfurtu. Pak už nebylo možné stihnout navazující letadlo do Prahy, takže jsem v Německu strávil noc.

Po příletu v pondělí tě čekal úterní trénink, celkem máš za sebou tři. Jak se cítíš na ledě?

Nohy mě začínají konečně poslouchat (směje se). Cítím se už o něco lépe, co se přizpůsobení na nové časové pásmo týče. Tréninky jsou na vysoké úrovni, hodně dovednostních cvičení, máme spoustu šikovných kluků. Těším se na další pokračování.

Máme v Litvínově poněkud mladý tým, jaké to pro tebe je v kabině?

Všichni kluci jsou skvělí, hodně pomáhá, že jsou v týmu také zahraniční hráči, třeba Czucz a Filip.

Zmiňuješ Kevina, který na tebe čekal v kabině hned po tvém příletu. Jaká je to výhoda mít v týmu krajana z Kanady?

Určitě ohromná. Czucz tu hrál už loni, zná město, zná místní kulturu. Hodně mi pomáhá, bavíme se spolu o různých věcech.

Pocházíš z malého městečka Truro, které má něco málo přes dvanáct tisíc obyvatel. Co říkáš na Litvínov, který je nejmenší extraligové město?

Je to pro mě super, malá města mi rozhodně nevadí. Truro je hodně podobné Litvínovu, líbí se mi tu.

Máš zlato z MS juniorů a z Hlinka-Gretzky Cupu, které se konaly v Ostravě, respektive v Břeclavi. S Českem máš tedy dobré zkušenosti.

Jo, je to dobrá náhoda. Třeba se nám povede přidat další zlato.

Jak by ses popsal jako hráč?

Obousměrný obránce, který rád hraje na puku a zároveň dokáže podpořit ofenzivu. Určitě si ale cestu najdu na obou stranách kluziště.

Někteří hráči, kteří hráli v AHL tvrdí, že se česká extraliga hodně zvedla a obě soutěže jsou kvalitou hodně podobné. Jak vnímáš českou nejvyšší soutěž?

Souhlasím. Hokej je tu hodně rychlý, hodně dovednostní, týmy mají kvalitu a liga je vyrovnaná. Bude to pro mě veliká výzva.