Litvínov tě oznámil již v květnu. Čím tě přesvědčil?
Komunikovali jsme skoro celou loňskou sezónu, bavili jsme se o mém případném působení v Litvínově. Nakonec jsme se dohodli.

Česká extraliga je kvalitní soutěž, jaká je to pro tebe výzva?
V Česku je velké množství velice dobře technicky vybavených hráčů, určitě to je kvalitnější, než slovenská extraliga. Je to pro mě obrovská výzva, ale věřím, že to zvládnu co nejlépe a svými výkony pomohu týmu.

Cítil jsi, že je potřeba udělat krok kupředu?
Určitě. Pořád se chci posouvat dopředu a zlepšovat se. Věřím, že v Litvínově jsou pro to skvělé podmínky a že mi to pomůže odvádět co nejlepší práci pro tým.

Už jsi se bavil s trenéry o tom, jakou budeš mít roli?
Budu se snažit plnit vše, co po mě trenéři budou chtít. Jakákoliv role to bude, prostě týmový hokej. Je ale ještě brzy na to dělat nějaké závěry, ještě jsme nehráli jediný přípravný zápas a jsme pohromadě chvíli. Uvidíme, jak si to sedne, jak nakonec budou vypadat formace. Když máte fazónu a jde vám to, tak se dostanete na přesilovky a hrajete hodně. Když to nejde, tak tam nebudete. Vše ukáže čas a uvidíme, jak na tom budu. Přijmu ale jakoukoliv roli.

Jsi spíše ofenzivní, nebo defenzivní typ hráče?
Rád hraji dopředu, ale stále jsme obránci a jsme tam primárně od bránění.

V mládeži jsi působil na Spartě, české prostředí tedy znáš.
Hrál jsem tu šest let, takže se tak trochu vracím do mládežnických let (směje se).

V Litvínově jsi tedy musel hrát.
Ano, ano. Několikrát jsme sem přijeli s juniorkou. Pamatuji si, že byly jiné mantinely a toho prostoru kolem kabin nebylo mnoho. Jinak je to tu pořád stejné.

Vloni jsi měl dlouhou sezónu, nejdříve titul s Nitrou a poté také mistrovství světa.
Byla to dost zajímavá sezóna. Hráli jsme předkolo, začátek sezóny nebyl podle našich představ. Play off už bylo dobré a titul bylo třešnička na dortu. Poté následovalo mistrovství, každý zápas v reprezentaci je neskutečný zážitek, zahrát si proti nejlepším hráčům. Dostat na MS je skvělé. Jsou tam top hráči, zápasy mají vysokou úroveň. Skvělý zážitek.