Ondro, první společný trénink před nadcházejícím ročníkem. Ty jsi z něho odešel o něco dříve…
Máme domluvu s trenérem, abych se pomalu zapracoval. Minulá sezona byla dlouhá, abych do toho úplně neskočil a něco si třeba neudělal. Takže máme domluvený nějaký režim.

Co rozhodlo pro setrvání v Litvínově?
Hrál jsem tu vloni a byl jsem spokojený. Měli jsme skvělou sezónu se skvělou partou kluků v šatně, s trenéry a realizačním týmem. Tohle hrálo hodně velkou roli v mém pokračování. Byly tam i nějaké rodinné důvody.

Tvé setrvání bylo také hlavním tématem fanouškovských diskusí…
V sezóně se na to vůbec nesoustředím, ale tady jsem udělal výjimku. Občas jsem si nějaké komentáře četl, ačkoliv toho úplně nejsem velký fanoušek. A některé mě docela dost pobavily, abych pravdu řekl. Obzvláště, když to čtete s někým, kdo zná celý příběh. To je pak sranda.

Tým se relativně obměnil, jak se ti líbí?
Změn je o trochu více, než jsme doufali. Věřím, že kluci, co přišli, vědí, proč přišli a že skvěle zapadnou. Troufnu si říci, že zatím to vypadá, že ano. Doufám, že se budeme prezentovat stejným hokejem jako minulou sezonu, že na prvním místě bude tým a pak až jednotlivci.

Budou po loňském semifinále velká očekávání?
Těžko říci. Vidíme, jak ostatní kluby obrovsky posilují. Až jsem trochu koukal, co dokázaly podepsat a jaké týmy daly dohromady. Ale očekávání asi budou větší než minulý rok, protože myslím, že tehdy by fanoušci byli rádi třeba za osmé místo. Je to těžké, žádný úspěch není zaručený. Nějaké jádro nám zůstalo, Jdeme do nové sezóny s obrovskou pokorou, odhodláním, ale i s obrovským respektem.

V předchozím rozhovoru jsi prozradil, že jsi měl spoustu nabídek. Prozradíš, o co se jednalo?
Sešlo se toho hodně. Zámoří, Švýcarsko, něco v Česku. Více to rozebírat nechci, věděl jsem, že na 90 % zůstanu v Litvínově.

Loňská skvělá sezóna byla korunována zlatem na domácím MS. Potěšily tě tvé výkony?
Ukázal jsem, že hokej hrát ještě umím. Byl to i vzkaz pro ty, co říkali, že už můj hokej není to, co býval. Myslím, že se mi mistrovství docela povedlo. Od prvního zápasu, co jsme hráli, to byla fantazie. Tým si ohromně sedl a myslím, že každým zápasem obrovsky rostl a že to na nás bylo vidět.

Překvapil tě zájem z NHL?
Určitě. Některé nabídky byly hezké, takové se úplně neodmítají. Ale po sezónách, co jsem tam měl, jsem to trochu přehodnotil. Prioritou je Litvínov, na působení tady se chci soustředit co nejvíce. Před rokem jsem vlastně ani nevěděl, jestli budu hrát hokej. Teď jsem se nějak prezentoval, jako samozřejmě celý tým. Pokud bych to měl brát individuálně, určitě je to obrovské zadostiučinění.

Do Pardubic přišel třeba Roman Červenka…
Souhlasím. Je to určitě obrovské jméno pro extraligu. Přišel i Smejky (Jiří Smejkal, pozn. redakce), který se trošku opomíjí příchodem Romana a Šustyho (Andreje Šustra, pozn. redakce). Radim Šimek je v Liberci, těch jmen se fakt vrací hodně a je hezké, že nehledají první Švýcarsko nebo něco dalšího a jdou sem. Myslím, že se tím liga ohromně zvedla.