Ondro, co tě vedlo k tomu podepsat smlouvu opět v Litvínově? Měl jsi i jiné nabídky?

Byl jsem až trochu překvapený, že nabídek bylo tolik. Rodinné důvody a celkový pohled na věc mě však utvrdily v tom, že zůstanu v Česku. Tím pádem byl jedinou volbou Litvínov. Nic jiného v extralize jsem nehledal.

Každý den jsi musel dostávat otázky, jak to s tebou bude, jestli už jsi se rozhodl a tak dále. Jak ses vyrovnával s takovým zájmem lidí?

Popravdě jsem médiím moc neodpovídal, nemám to rád a nejsem typ, který se chce všude možně ukazovat. Moji nejbližší byli dobře informováni, zbytku jsem říkal, že nevím. Jsem v tomhle celkem stručný.

Říkáš, že jsi nehledal nic jiného, sehrál v tvém rozhodování roli bratr David?

Určitě, hraje to roli pořád stejně už od loňského roku. Sezóna byla výborná. Nebylo to však pouze o bráchovi, ale bylo to celkově o mé vnitřní zodpovědnosti vůči klukům v kabině, klubu i realizačnímu týmu.

Kostra loňského kádru zůstala, je to pohodlnější i pro tebe, že budeš v týmu, který znáš, a že máte v kabině na co navazovat?

Já si myslím, že určitě. Kostra plus minus zůstala, i to byl jeden z hlavních důvodů, že jsem podepsal tady. V týmu pořád vidím velký potenciál, máme stále velký prostor pro posouvání se vpřed a myslím si, že i vůči týmu bylo fér, že jsem měl jako prioritu Litvínov.

Zmiňoval jsi loňskou sezónu, která byla skvělá. Očekávání budou vysoká a možná i vyšší na tebe i na celý tým…

Nemyslím si, že budou vyšší. Minulá sezóna byla skvělá, ačkoliv jsme v úvodu soutěže byli tak trochu outsideři. Od začátku jsem tvrdil, že ten tým je silný a proč bychom nemohli hrát vysoko. Neříkám tím, že tahle sezóna musí být stejná. Doufám, že bude, ale samozřejmě víme, jak ostatní týmy obrovsky posilují, liga se velice vyrovnává a bude záležet hlavně na začátku, jak to chytíme.

Jaký byl tvůj program po zlatém domácím mistrovství světa?

Sezóna byla obrovsky dlouhá, o to více pro mě, když jsem kvůli zraněním dlouho neodehrál takovou porci zápasů. Bylo to náročné, ale jsem moc rád, že i trenéři v Litvínově to vidí a pomohli mi se začleněním zpět do týmu formou nějakých individuálů a tak dále. Postupně budeme navazovat zpátky na zápasový režim, abych byl ready na září.

Jsi typ hráče, který si na sebe i na tým dává nějaké cíle?

Popravdě, nejsem. Jdu do toho každý zápas s tím, abych ze sebe i z týmu dostal to nejlepší, abychom podali výkon na 110 procent, i kdyby se mělo prohrát. Loňskou sezónu jsme se tím snažili prezentovat a určitě to tak budeme chtít v příštím ročníku.