Litvínov dokázal eliminovat ofenzivní sílu Komety a ve všech čtyřech vítězných duelech obdržel jen jedinou branku „První dva zápasy v Brně jsme odkopali extrémně výborně. To byl velký rozdíl oproti sezoně. Samozřejmě se mi potom chytalo mnohem lépe. Jsem rád, že jsme tam ubojovali dvě výhry, v pátém zápase třetí a tentokrát i doma. Dokázali jsme to potvrdit dobrými výkony. Musí se s námi počítat, máme šikovné hráče,“ byl spokojený Tomek.

Už před startem série si však byl vědom schopností soupeře. „Brno má kvalitní ofenzivní kádr. Ať už útočníci, nebo obránci. Věděli jsme, že tu kvalitu v útoku mají a umí se prosazovat,“ přiznal. Rozchytaný Tomek ale střelce soupeře deptal skvělými výkony: „Už jsem se v sérii s Plzní dostal do dobrého tempa. První dva zápasy v Brně tomu jen napomohly, takže jsem rád, že mě trenéři podrželi a mohl jsem jim to oplatit výkony.“

Jediné dvě porážky zaznamenala Verva ve třetím a čtvrtém duelu, kdy dvakrát padla na severu Čech. „Třetí zápas, pro mě čtyři góly nebyly úplně ideální. Šest minut do konce jsme si mysleli, že to dotáhneme do vítězného konce, ale Brno zatlačilo a dalo dva góly. Čtvrtý zápas nebyl z mojí strany také nejideálnější, ale jsem rád, že jsem se dal do kopy, zresetoval hlavu a v pátém zápase pomohl týmu k výhře,“ přiznal Tomek po vítězství v sérii.

Jaký má gólman Vervy recept na klidné myšlení? „Dal jsem si od sociálních sítí detox. Už před sérií jsem si vymazal Instagram a Facebook. Byl jsem jen pasivní čtenář na Twitteru, ale používám to spíš jen na nějaké novinky, co se děje ve světě. Myslím, že mi to pomohlo vyčistit hlavu.“

Po šesti utkáních slaví Verva postup do semifinále, ale ještě není rozhodnuto o tom, na koho narazí. Musí se totiž ještě dohrát série mezi třineckými Oceláři a Motorem České Budějovice. „Jsme rádi, že jsme to ukončili už tentokrát, další zápas v Brně by byl o hodně nepříjemnější. Každý volný den na načerpání sil a doléčení zranění je cenný,“ je rád Matej Tomek.