Fakt, že se Liamu Kirkovi střelecky daří, potvrdil útočník Litvínova na začátku druhé třetiny, kdy z pravého kruhu překonal švihem brankáře Dominika Furcha. „Celkem mi to padá, což je vždycky dobré. Chci pomoct týmu, jak jen můžu,“ řekl Brit skromně v rozhovoru pro Českou televizi.

Po vyrovnaném průběhu utkání strhl Kirk vedení na stranu Vervy ještě jednou, a to v 53. minutě, jenže už v 55. minutě dokázala Kometa otočit, a nakonec brala těsnou výhru 4:3. „Jsme zklamaní, věděli jsme, že jde o velký zápas a kdybychom vyhráli, bylo by to 3:0 na utkání a Kometa by byla pod velkým tlakem. Je to škoda, hráli jsme dobře celých šedesát minut. Bohužel se soupeř dostal k nějakým odrazům,“ mrzelo nejlepšího střelce domácích v utkání.

Liam Kirk se však pyšní stoupající formou a v play off pravidelně přispívá kanadskými body. „V posledních zápasech základní části mi to začalo lépe vycházet a snažím se to sebevědomí přenést i do play off. Jen hrát přímočařeji a střílet na branku, to se snažím dělat neustále, abych pomohl týmu,“ uvedl v interview pro ČT.

Zároveň britský hokejista ocenil i domácí kulisu: „Fanoušci jsou po celou sezonu úžasní, je skvělé, jak nás podporovali. Věděli jsme, že tady bude v play off hlučno. Je jen škoda, že jsme jim nedopřáli vítězství, ale snad se nám to povede hned další den,“ dodal Kirk nakonec.