V 11. minutě Radim Šalda poslal bekhendem kotouč na brněnskou branku, brankář Dominik Furch ale celou situaci podcenil a poprvé inkasoval. „Chtěl jsem to dostat na bránu, samozřejmě jsem měl trošku štěstí, že se to odrazilo a spadlo to tam,“ byl rád střelec úvodní branky utkání.

Šaldův gól totiž na necelých osmačtyřicet minut poslal Severočechy do vedení. Po ostrém zákroku Ščotky na hlavu Guta navíc rozhodčí udělili domácím pětiminutový trest, který byl však vykrácen stejným počtem minut i na druhé straně. Utkání nedohrál Martin Havelka, který jel okamžitě svého zraněného spoluhráče mstít. „Havlas to udělal dobře, zranili nám hráče a musíme ukázat, že se nenecháme mlátit,“ měl jasno Šalda.

Po vyrovnání Lukáše Cingela se hrálo v prodloužení bez branek, a tak o vítězi a držiteli prvního bodu v sérii rozhodly až nájezdy. „Extrémně nás to stálo sil, ale to stejné soupeře. Musíme pořádně zregenerovat a za den znova,“ ví Šalda, který v dovednostní soutěži povzbuzoval spoluhráče ze střídačky.

Po trefě Gazdy musel na druhé straně proměnit i Ondřej Kaše, což ale zkušený útočník zvládl, a navíc sám o sérii později rozhodl. „Ondra je náš lídr. Kdo jiný by to měl vzít než Ondra? Ukázal, že je velice dobrý hráč, a udělal to výborně,“ nešetřil chválou Šalda.

Zápas to byl náročný pro oba celky, ale hned za den je na programu odveta. „Nějaká psychická rána to taky musí být, ale my jsme taky dostali minutu před koncem, a pak jsme se semkli a ukázali charakter. Možná jsme měli trošku víc ze hry, ale teď už to nic neznamená, nikdo se na to neptá. Jsme rádi, že jsme vyhráli, a teď půjdeme do druhého mače se stejnou vizí,“ zavelel jediný úspěšný střelec Litvínova z první třetiny úvodního střetnutí.

A jaký je podle Šaldy plán na druhý duel na jihu Moravy? „Celkově jsme byli disciplinovaní. Stejný plán máme i na další zápas. Mají tam hráče, kteří někomu lezou na nervy, ale musíme to ustát a hrát dobře hlavou. Šli hodně do gólmana, to si musíme pohlídat. Nesmí se to stávat,“ dodal nakonec.