Matúš Sukeľ prožil v Českých Budějovicích vítězný návrat, kapitán Litvínova strávil na ledě přes 18 minut. „Jsem rád, že jsme vyhráli. Do zápasu jsem šel po dlouhé době a jsem rád, že jsem týmu pomohl. Je pro mě lepší, když dostanu ihned větší porci minut ihned ze začátku, než se oťukávat po pár minutách, lépe se pak dostanu do zápasu," říkal Sukeľ po utkání.

Chemikům chyběl kapitán 35 utkání, slovenský útočník se zranil v utkání proti Vítkovicím 20. října. „Pauza byla strašně dlouhá. Kluky jsem samozřejmě sledoval, stále jsem s nimi byl v kabině. Jsem rád, že se nám dařilo a že jsme tam kde jsme, teď chceme zabojovat a urvat nejlepší čtyřku. Všechno už to teď jsou play-off zápasy," pokračoval.

Litvínov vedl po 35 minutách 6:0, dva rychlé góly ze závěru druhé třetiny a nápor Motoru v posledním dějství však utkání zdramatizoval. Nakonec rozhodl gól Davida Kašeho do prázdné branky, kdy litvínovský útočník trefil odkrytou českobudějovickou klec z vhazování v obranném pásmu chemiků. „Klobouk dole před Davidem, jak to vymyslel. Strašně jsme si zápas zkomplikovali už na konci druhé třetiny. Nebudu lhát, když řeknu, že se mi po sedmém gólu hodně ulevilo," zakončil Sukeľ.