48 hráčů. Tolik v Litvínově odehrálo 10 a více sezón, včetně dvou aktivních forvardů (Ondřeje Jurčíka a Lukáše Válka) a dvou členů současného realizačního týmu (asistenta trenéra Roberta Reichela a trenéra brankářů Zdeňka Orcta). Před utkáním s Rytíři Kladno dorazilo celkem 34 bývalých hráčů a trenérů, kteří byli oceněni v předzápasovém ceremoniálu na ledové ploše.

Všichni hráči jsou vyobrazeni na nové plachtě, kterou klub před zápasem nechal vyvěsit pod strop Zimního stadionu Ivana Hlinky. Nejvíce sezón v klubu odehrál dlouholetý kapitán Michal Trávníček (21), následovaný Viktorem Hüblem (19) a Miroslavem Kapounem (17).

Během patnáctiminutového ceremoniálu byl každý z hráčů oceněn skleněným pukem se svým jménem a počtem odehraných sezón a dárkovou taškou. Ocenění předávali člen představenstva ORLEN Unipetrol pan Tomáš Herink a místopředseda představenstva HC VERVA Litvínov a ředitel sítě čerpacích stanic ORLEN pro ČR pan Vladimír Dočekal. Po ceremoniálu následovala společná fotografie.

Po společné fotografii a ukončení ceremoniálu byla vhozena čestná buly, které se neujal nikdo jiný, než pan Vladimír Kýhos starší, první kapitán Litvínova v nejvyšší soutěži a dlouholetý trenér litvínovské mládeže, který na začátku ledna oslavil své 91. narozeniny.

Následovalo posezení v klubových prostorách, kde všechny legendy přihlížely tříbodovému vítězství nad Rytíři a vzpomínaly na společné zážitky spojené s klubem. „Byl to dobrý nápad. Rád jsem zase viděl kluky, se kterými jsme spolu hráli. Poseděli jsme spolu, bylo to fajn," říkal Vojtěch Kubinčák, který po výhře chemiků zazvonil na zvon vítězství. Po skončení utkání si pánové, kteří tvořili historii litvínovského hokeje, ještě společně poseděli v klubových VIP prostorech v přátelské atmosféře. Krásný večer si tak společně protáhli s nezapomenutelnými historkami a vzpomínkami.

„Vážíme si klubové historie, Litvínov jí má obrovskou. Není to jen o pár hráčích, ale o všech, kteří s klubem spojili výrazné části svých hráčských kariér. I proto jsme je chtěli náležitě ocenit a dát fanouškům možnost je opět vidět. Jsme moc rádi, že jsme 34 litvínovských klubových legend mohli znovu přivítat na našem ledě a společně jim zatleskat. Za to jim moc děkuji," říká generální ředitel HC VERVA Litvínov Pavel Hynek.

Záznam ceremoniálu si můžete pustit zde: