Urban je odchovancem Kladna, od roku 2021 však působí v Pardubicích. Ty ho nyní Litvínovu zapůjčily na hostování do konce ledna. „Bylo to všechno hrozně narychlo, trochu mě to překvapilo, ale příjemně. Detaily jsem se dozvěděl včera před zápasem, který jsem hrál za pardubické béčko. Jsem nicméně velice rád za to, že dostanu šanci, budu se snažit Litvínovu pomoci, co nejvíce to bude možné. Chci hrát extraligu a ukázat, že sem patřím," říkal mladý centr, který se připojil k litvínovskému A-týmu do tréninku hned ve čtvrtek.

Trénink absolvoval pouze pár hodin po svém příjezdu do Litvínova. „Byl jsem u trenérů, probrali jsme systémové věci a to, kde a s kým budu hrát. Pozdravil jsem se s klukama v kabině a pak už jsem byl na ledě, bylo to straně rychlé," pokračoval. „Nejdu nicméně do úplně neznámého prostředí, polovina rodiny je původem z Mostu. Litvínov vnímám velice pozitivně, je to klub s bohatou historií a obrovskou fanouškovskou základnou," dodal.

V letošní sezóně si Urban zahrál čtyři zápasy v TELH, většinu sezóny strávil v pardubickém B-týmu v Chance lize. Tam měl v průměru téměř jeden bod na zápas, ve 26 utkáních nasbíral 10 gólů a 11 nahrávek. Po zápase s Olomoucí hraje Litvínov v Pardubicích a Urbana tak může čekat start proti týmu, ze kterého do Litvínova přišel. „Bude to o to větší motivace. Jak jsem říkal, chci se ukázat, že mám na extraligu. Pokud bychom vyhráli, bylo by to super," říkala litvínovská posila k očekávaným kláním tohoto týdne. A jak by se popsal jako hráč? „Chtěl bych se prezentovat bruslivým hokejem, s přehledem a hrou na puku," zakončuje.