Krisi, překonali jste klubový rekord v sérii za sebou jdoucích výher. Jaký je to pocit?

Fantastické. Je super být součástí týmu, který překoná rekord v tak ohromné historii, jakou Litvínov má. Je skvělé, že jsme mohli fanouškům udělat radost a že se nám to s Kladnem povedlo uhrát.

Rekord se však nepřekonával lehce. Jaký byl zápas s Kladnem?

Kladno hrálo velice dobře. Z toho zápasu si určitě spoustu věcí vezmeme, třeba, že jsme bojovníci a umíme zabrat. Prohrávali jsme 2:4, vrátili jsme se do zápasu, nevzdali jsme to a bojovali jsme až do konce. Tento rok máme skvělý tým, ukazujeme skvělý charakter. Každý posouvá své limity a bojuje za tým.

Co jste si říkali v kabině po druhé třetině?

Nic moc velkého. Jen to, že do poslední třetiny musíme jít naplno, že musíme hrát to, co chceme, umíme a na co jsme zvyklí. Udělat to nejlepší, co můžeme a zkusit to otočit.

Dal jsi gól, který týmu velice pomohl, to musela být taková třešnička na dortu.

Pro obránce je to vždy skvělý pocit. Dostal jsem dobrou přihrávku od Davida, Ondra naopak dobře clonil brankáři. Musel jsem to jen dobře trefit a padlo to tam.

Jak bys zatím zhodnotil sezónu?

Vyhráváme (směje se). Ne, teď vážně, musíme pokračovat v tom, co jsme dělali doteď. Teprve končí první čtvrtina, sezóna je stále dlouhá a může se stát cokoliv. 

V obraně hraješ s Patrikem Demelem, tak jak spolu vycházíte?

Určitě dobře! Patrik je skvělý hráč, má zkušenosti. Navíc mluví velice dobře anglicky, to je v komunikaci vždy velké plus. Můžeme do detailu rozebrat důležité situace, bavit se, jak to hrát. Na ledě si pomáháme, stojíme za sebou. Je to ale na trenérech, koho s kým postaví a co vidí jako nejlepší pro tým.

V týmu máš nejvíce bloků, jsi druhým nejvytěžovanějším hráčem týmu po Ondrovi Kašem. Je toto tvůj styl hry?

Nikdy jsem nebyl hráč, od kterého tým očekává nějaké zázračné akce a góly. Ve všech angažmá, včetně národního týmu, jsem byl spíše od toho, abych blokoval střely, chodil na oslabení a snažil se, abychom nedostali gól. Každý hráč má svoji roli, já jsem tu svou přijal. Snažím se týmu co nejvíce pomoci, ať to stojí, co to stojí.