Historická vazba mezi Soukromou sportovní základní školou (SSZŠ) a litvínovským A-týmem je hokejovým unikátem. Desítky hráčů Litvínova školu navštěvovaly, včetně vítězů z Nagana Roberta Reichela, Martina Ručinského, Roberta Langa a Jiřího Šlégra, kteří chodili do jedné třídy. 

Na pokračování této tradice se pracuje i nadále, hráči mládežnických kategorií tvoří nemalou skupinu žáků ve všech třídách. U příležitosti zahájení jubilejního 30. školního roku dorazili na SSZŠ Martin Havelka, Ondřej Jurčík, Lukáš Válek, Jan Strejček, Lukáš Klika a Filip Helt, bývalí studenti, doplnění o Radima Šaldu, Šimona Zajíčka a Pawla Zygmunta.

Netradiční zahájení školního roku si připravila také Střední škola Educhem, která ve spolupráci s majitelem klubu ORLEN Unipetrol uskutečnila první školní den přímo na ledové ploše Zimního stadionu Ivana Hlinky. Kromě přivítání studentů prvního ročníku došlo na ocenění žáků se stipendiem, kteří si kromě finanční podpory odnesli i malý dárek. 

Hlavními strůjci nápadu o uskutečnění akce na hokejovém ledě byli vedoucí odboru náboru, vzdělávání a HR marketingu ORLEN Unipetrol Petra Jirkovská a senior specialista HR marketingu ORLEN Unipetrol Miroslav Zavřel. „V listopadu za námi přišel statutární ředitel školy, pan Prošek, který se z důvodu vysokého počtu zájemců o studium obával o přeplnění kapacity v kulturním domě na Meziboří. Přišli jsme tak s Petrou Jirkovskou s nápadem uskutečnit tuto akci na zajímavějším a netradičním místě," říká Zavřel. Akce se všem moc líbila. Jsme moc rádi, že je o tuto školu zájem a počet studentů stále roste a doufáme, že i nadále bude v růstu pokračovat," dodává.