Naplněná fanzóna a autogramiáda

Sobotní program odstartoval ve 13 hodin otevřením fanzóny na letním stadionu vedle Zimního stadionu Ivana Hlinky. Fanoušci u vstupu obdrželi speciální tleskadla, která mohla posloužit také jako podpisová karta všech účastnících se hráčů. Prvních 500 fanoušků ve fanzóně si navíc odneslo plechovku energetického nápoje Big Shock. Kromě fanzóny otevřel také Vervashop, kde si fanoušci mohli zakoupit speciální merch k akci - kšiltovky, puky, minipuky a minidresy. Vše si můžete zakoupit také na našem e-shopu zde

Příchozí si mohli vyzkoušet střelbu na brankáře tenisovým míčkem u stánku generální partnera klubu ORLEN Benzina, ti nejúspěšnější z nich obdrželi speciální puk. K dispozici bylo fanouškům také příjemné posezení pod slunečníky, které v úmorném letním počasí přišlo vhod.

Jedním z hlavních taháků byla autogramiáda hráčů. Za výběr Roberta Reichela se fanouškům podepisovali Jakub Lauko, Jan Myšák, Kristian Reichel, Jan Rutta, David Kämpf a také letošní posila Vervy Ondřej Kaše. Po půlhodině podepisování celá skupina přepustila místa Týmu hvězd - za ten mezi fanoušky dorazili Filip Zadina, Filip Hronek, Martin Nečas, Jiří Tlustý a David Pastrňák, který jako poslední vyběhl na letní stadion za mohutného potlesku.

Pomalejší začátek vystřídaly gólové hody

Po autogramiádě se všichni hráči přesunuli do kabin, odkud po páté hodině vyjeli na rozbruslení. Slavnostní nástup hráčů, při kterém se litvínovský stadion otřásal v základech, sledovaly zaplněné tribuny, stejně tak jako čestnou buly, kterou mezi Roberta Reichela a Davida Pastrňáka vhodil pan Josef Beránek starší. 

Fanoušci, kteří s napětím sledovali všechna hvězdná jména, se prvního gólu dočkali v 10. minutě, kdy skóre utkání otevřel v dresu "Alby týmu" Žigmund Pálffy. Tým Hvězd však s odpovědí dlouho nečekal a díky přesným trefám Jaroslava Bednáře a Davida Pastrňáka skóre otočil. Poslední slovo z prvního dějství si vzal Jan Myšák, který po prostřelení Pavelce poslal oba celky do kabin za nerozhodného stavu 2:2.

O první pauzu se na ledě uskutečnila fanouškovská soutěž ve střelbě, kterou zaštítil hlavní partner akce Kaufland. Po ní došlo také na předávání darů - nejdříve hejtman Ústeckého kraje Jan Schiller předal Medaili hejtmana ÚK parahokejistovi Radku Zelinkovi za zisk bronzové medaile na Mistrovství světa v Kanadě, poté Nadace Nova věnovala 50 000 Kč litvínovské mládeži.

Po přestávce následoval rychlý návrat zpět do akce. Tým hvězd strhl skóre utkání opět na svou stranu po dvou rychlých brankách Jiřího Tlustého a Filipa Zadiny, načež svěřenci Jiřího Šlégra a Martina Ručinského reagovali dalším srovnání stavu po trefách Jan Rutty a Františka Lukeše. Ti dokázali dostat kotouč za záda Petra Čecha, který na začátku druhé třetiny vystřídal v brance Ondřeje Pavelce. Ikona českého fotbalu předvedla několik parádních zákroků, což si vysloužilo také uznání od Davida Pastrňáka. „Klobouk dolů před ním, po neskutečné fotbalové kariéře se takhle obuje do hokeje. Ještě do gólmanského, to není žádná sranda," řekla novinářům bostonská hvězda.

O druhou přestávku se pokračovalo v soutěžení, tentokrát v soutěži "Tankovačka" od ORLEN Benzina, ve které jeden z fanoušků oblečený v merchi k události dostal střelecký pokus přes celé hřiště. V případě trefy by si domů odnesl plně nabitou Tankartu v hodnotě 50 000 Kč.

V závěrečném dějství nebyla nouze o zajímavé momenty, padlo hned devět gólů. Fanoušci mohli sledovat skvělou podívanou, po bleskovém nástupu výběru Roberta Reichela, kdy se trefili Ondřej Kaše, David Kämpf, Radek Duda, Jakub Lauko a také sám Reichel, následoval mohutný finiš v podání Týmu hvězd, který v šesti hráčích a bez brankáře dotahoval čtyřgólové manko. To se, navzdory několika povedeným trefám, nepovedlo a z výhry se tak mohl radovat "domácí" výběr.  

Sestava "Alby týmu":

Neuvirth (31. J. Hübl) - Rutta, Škoula, Pavelka, Pavlík, Ščotka, Nikolov - Pálffy, R. Reichel, K. Reichel, Duda, O. Kaše, Petružálek, Lauko, Kämpf, Myšák, Lukeš, V. Hübl, I. Hašek, Kubát. Trenéři: Martin Ručinský a Jiří Šlégr.

Sestava Týmu hvězd:

Pavelec (21. P. Čech) - Hronek, Krajíček, L. Procházka, J. Nedvěd, Hlaváč - Pastrňák, Kevin Klíma, Kelly Klíma, Bednář, Eliáš, Nečas, Zadina, Výborný, Hlinka, Tlustý, Šmicer. Trenéři: Jakub Voráček a Slavomír Lener.

Branky:

10. Pálffy, 18. Myšák, 28. Rutta, 37. Lukeš, 48. O. Kaše, 49. Kämpf, 51. R. Reichel, 54. Duda, 54. Lauko - 21. a 57. Tlustý, 22. a 59. Zadina, 16. Bednář, 17. Pastrňák, 47. Kevin Klíma, 60. Nečas.

Pastrňák byl poprvé v Litvínově, chutnala mu klobása. Voráček měl trenérskou premiéru

Jedním z největších taháků celého dne byla bezpochyby účast bostonské opory Davida Pastrňáka, který se na Zimní stadion Ivana Hlinky, jak zmínil exkluzivně pro klubový web, podíval vůbec poprvé ve své kariéře, nenavštívil ho ani v mládežnických kategoriích. „Byla to super zábava. Chtěl bych Litvínovu poděkovat, skvělý stadion i atmosféra. Je fajn zahrát si v Česku, užil jsem si to. Škoda, že jsme to na konci nedotáhli,“ řekl po zápase držitel Maurice Richard Trophy pro nejlepšího střelce sezóny 2019/2020. „Měl jsem i litvínovskou klobásu, ta byla výborná," smál se. 

Na lavičku týmu hvězd se postavila další legenda českého hokeje i slavné NHL, Jakub Voráček. „Byl jsem poprvé vedený jako hlavní kouč, nervozita tam trochu byla. Jen jsem řekl sestavu a rozdal klukům piva. Obavy jsem o ně neměl," smál se po utkání bývalý útočník Columbusu či Philadelphie. Jsem samozřejmě rád, že Pasta dorazil. Myslím, že má tyhle exhibice rád. Podle mě se stadion vyprodal i díky němu,“ dodává.

Rozhovor s Robertem Reichelem