Nová vánoční akce proběhla ve spolupráci s restaurací Beer’n’Burger, kterou najdete v přízemí Zimního stadionu Ivana Hlinky. Na ledové ploše vzniklo malé pódium, jedna útočná třetina pak byla vyhrazena na hru s pukem. Ve zbylé části kluziště návštěvníci akce bruslili kolem vánočního stromečku.

Chvíli po začátku akce se na ledovou plochu z kabiny vydali i hráči Litvínova včetně kompletně vystrojeného brankáře Šimona Zajíčka. Někteří hráči si vzali hokejky a „ťukli si to“ s malými hokejisty i jejich rodiči. Jiní zase učili bruslit nejmenší návštěvníky s pomocí hrazdiček i bez nich. Po nějakém čase moderátor všechny přítomné hráče představil, krátce si s nimi popovídal a zahájil autogramiádu.

Ještě před ní ale hráči všem přítomným rozdali dárkové balíčky se sladkostmi, které se nacházely právě pod vánočním stromkem ve středovém kruhu. Zároveň se s každým rádi a ochotně vyfotili.

Na autogramiádu však nevyrazil gólman chemiků, který se postavil do své branky pod kotlem a čelil nájezdům fanoušků. Kdo Šimona prostřelil, pokračoval vyřazovacím způsobem do dalšího kola. Finálový rozstřel rozhodla až třetí série a hru NHL 23 a dres z Vervashopu si domů odnesl malý hokejista Jakub.

Během nájezdů se u mantinelů objevili strašidelně vypadající čerti krampusáci. Ve tvářích některých přítomných bylo najednou vidět zděšení. Nikomu se naštěstí nic nestalo a všichni si mohli vychutnat také koncert semifinalistky Česko Slovensko má talent Adély Radimcové z Chomutova.

Vánoční setkání přímo na ledě si všichni náležitě užili a my z toho rádi uděláme novou litvínovskou hokejovou tradici.