S Litvínovem máte za sebou devět zápasů. Co vám to ukázalo? 

Když do toho skočíte v rozjeté sezóně, tak poznáváte hráče. Druhou věcí je, že chcete něco hrát a nechcete do toho moc zasahovat, protože to nemůžete změnit za týden či čtrnáct dní. Je to dlouhodobější a nikdo tady nebude čekat tři měsíce na to, že přijdou výsledky. Věděl jsem do čeho jdu a jsem tady nadšený. Práce mě baví a jsem tu doma, kde jsem se narodil. Mám Litvínovu jako trenér co vracet. Je před námi hodně práce, hodně tréninků a musíme na těch věcech zapracovat.

Co vás teď nejvíce trápí?

V útočném pásmu hrajeme po rohách a nikdo nechodí před bránu. Z rohu se góly nedávají, hráči musí chodit před bránu. Hráči to v sobě mají trochu zakódovaný, ale ono to změnit za týden nejde. Zaměřujeme se na to, hráči makají a snaží se.

Roztrhl jste dvojici Hübl - Lukeš, co vás k tomu vedlo?

Asi jsem se nějak špatně vyspal (směje se..). 

Jak vypadají tréninky, je potřeba někde přidat? 

Vždy jsem trochu rozhozený z toho, že my lépe trénujeme, než hrajeme zápasy. Z tréninků jsem nadšený, ale musíme to přenést do zápasu. Výsledkově to zatím nevnímám moc dobře, představoval jsem si, že budeme mít o šest bodů více. Liga je vyrovnaná a jak se říká, tak zajíci se počítají až po honu. Zatím jsme na tom honu a uvidíme. 

Čekal jste, že to bude lepší?

Určitě, čekal jsem, že vyhrajeme více zápasů. Je škoda, že v zápase s Vítkovicemi jsme byli jasně lepší a oni si skoro z nemožného odvezli dva body. Měli jsme bodovat za tři body. To se nám prostě nemůže stávat. Jsem rád, že jsme zápas s Libercem ubojovali. To je základ, my v takových zápasech musíme ukázat obrovskou bojovnost. Šikovnost tam je, ale trochu mi scházela právě ta bojovnost. Skákat do ran, týmový duch a bojovat jeden za druhého. Pomalu se snažíme s Vencou Sýkorou to do hráčů dostat. Věřím, že to přijde. 

Viktor Hübl vyrovnal extraligový rekord v počtu odehraných zápasů. Co na to říkáte?

Je to neskutečné, že odehrál tolik zápasů. Povedlo se mu to ve třech klubech, ale nejvíce toho odehrál tady v Litvínově. Je to skvělý hráč, který dal plno gólů. Zanechává po sobě v Litvínově velkou stopu. Patří mezi hráče, kteří tu hráli dlouho a patří mu obrovský respekt. 

Přijde reprezentační přestávka vhod, že zase budete mít více prostoru na trénink?

Máme týden prostoru na tréninky. Hráči dostali v pondělí a úterý dva dny volna na odpočinek. Pak zase začneme pracovat. Musíme něco udělat s přesilovkami. Trénovali jsme je deset dní už když jsem přišel. Zdálo se mi, že přesilovky jsou dobré. Odehráli jsme první zápas dobře a od té doby se mi naše přesilovky nelíbí. Takhle to hrát nemůžeme, přesilovky nás dostávají dolu. Nám v zápase s Libercem paradoxně pomohlo, že jsme hráli oslabení a v něm jsem dokázali rozhodnout zápas.