Zápasy - Dorost 07. 09. 2024, Jakub Štěrba

Velké drama, dorost se ale vrací z Boleslavi bez bodů

Litvínovští dorostenci toužili v Mladé Boleslavi navázat na včerejší ideální vstup do nové sezóny, když na svém ledě porazili nováčka z Plzně 5:1, po velké bitvě ale slavili Středočeši.

2. kolo, 07.09.2024, Mladá Boleslav, ŠKOENERGO Aréna
logo BK Mladá Boleslav
logo HC VERVA Litvínov
BK Mladá Boleslav HC VERVA Litvínov
2 1
  • Třetiny

    1:1, 0:0, 1:0
  • Střely na branku

    36:17
  • Vyloučení

    6:5
  • Využití

    0:0
  • V oslabení

    0:0
  • Diváků

    97

  • Branky a nahrávky

    Branky a nahrávky BK Mladá Boleslav: 5. Hora, 53. Vasiak (Čajka)

    Branky a nahrávky HC VERVA Litvínov: 5. Skála (Žák, Vondráček)

  • Průběh zápasu

    1:0, 1:1, 2:1

  • Rozhodčí

    Valda – Beneš, Hák

  • Sestava domácích

    Martínek – Piskač, Hora, Čermák, Konvalinka, J. Dvořák, Kříž – Vasiak, T. Dvořák, Ždanov, Bydžovský, Hrouda, Vrbata, Novotný, Hanyš, Matějka, Chaika, Chabada.

  • Sestava hostů

    Udržal – Šindelář, Kudrna, Žák, Postl, Bozseník, Müller – Petružálek, Melančin, Vondráček, Klempíř, Rambousek, Butka, Kváš, Skála, Gimmler, Záruba.


Reportáž

Zápas začal přesilovou hrou domácích, hned v první minutě musel za katr Šimon Postl, avšak domácí početní výhodu nevyužili. Na začátku páté minuty už se ale poprvé skóre přece jen měnilo. Vojtěch Hora si nabruslil do pásma na levé straně a z vrcholu kruhu zamířil přesně ke vzdálenější tyči. Radost Boleslavi ovšem trvala pouhých 22 vteřin. Po hezké kombinaci vyplaval sám na levém křídle Dominik Skála, forvard Vervy si popojel do ideální střelecké pozice a následně se prosadil přesnou ranou pod břevno. Domácí si mohli vzít ztracené vedení zpět na konci první třetiny, v poslední minutě dostala Boleslav možnost trestného střílení, to si vzal na paškál Filip Matějka, Kryštof Udržal ovšem svůj tým dokázal podržet.

Na startu prostředního dějství se hrál vyrovnaný hokej, nerozhodný stav se snažil změnit Novotný, z mezikruží ovšem přestřelil. Lépe si nevedl ani Tadeáš Dvořák, který mířil zase jen doprostřed brány. Následně se do samostatné úniku dostal domácí Ždanov, maskovaný muž Litvínova ale jeho pokus zblízka fantasticky zachytil. Na opačné straně se zase uvolnil Dominik Skála, který si opět sjel na levý kruh, svou druhou branku v utkání ovšem nevstřelil.

Poslední část odšpuntoval Ivan Gimmer, Martínek si musel svědomitě pohlídat svou bližší tyč. Vzápětí se na ledě i mírně přiostřilo, ani jedno mužstvo si nedalo nic zadarmo. S důrazem u mantinelu to přehnal i hostující Matyáš Melančin, který za vražení na hrazení inkasoval trest na pět minut, plus do konce utkání. Mladá Boleslav, i díky vlastní nedisciplinovanosti, ale dlouhou početní výhodu nevyužila. O osudu utkání nakonec domácí rozhodli v 53. minutě, když Severočeši ztratili kotouč za vlastní branku, toho se ujal Sviatoslav Vasiak, který zřejmě i s pomocí teče dostal puk do sítě. V samotném závěru Verva vehementně toužila po vyrovnání, toho se bohužel ale nedočkala, Litvínov ve druhém zápase sezóny prohrál v Mladé Boleslavi těsně 1:2.

Ohlasy

logo BK Mladá Boleslav

BK Mladá Boleslav

Martin Škaloud

Nelíbila se mi první třetina. Z naší strany řeknu zase špatné nastavení hlav, laxnost a ve chvíli, kdy jsme neměli kotouč, tak naše hra nebyla vůbec podle našich představ. Řekl bych, že od druhé třetiny se náš výkon zlepšil minimálně aspoň, co se týče nasazení a plnění pokynů a věcí, o kterých se pravidelně bavíme. Řekl bych, že byla otázka času, kdy tu branku vstřelíme, nakonec to bylo sedm minut před koncem zápasu. Z mé stran je to naprosto zasloužený výsledek.

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Robert Kaše

Nepodařilo se nám navázat na včerejší výsledek a výkon. Prohrávali jsme osobní souboje a nebyli v takovém tempu, které by bylo potřeba. V první třetině jsme ještě dokázali se soupeřem držet krok a dali vyrovnávací gól, ale ve druhé jsme se nedokázali udržet na kotouči díky špatnému pohybu, avšak paradoxně jsme mohli jít do vedení po úniku, jenže nás zastavila tyčka. Ve třetí třetině byla hra vyrovnaná, jenže jsme se nedokázali dostat na delší dobu do předbrankového prostoru soupeře. Nakonec jsme Boleslavi naší chybou v obranné pásmu darovali gól, který rozhodl utkání. Asi jsme si za předvedený výkon nezasloužili vyhrát, nešli jsme potřebnému štěstí naproti.

Fanshop