Zápasy - Dorost 13. 09. 2024, Jakub Štěrba

Dorost ve velkém dramatu porazil Spartu, rozhodovaly nájezdy

Další těžká zkouška čekala na dorostence Litvínova, ti totiž na svém ledě přivítali pražskou Spartu, se kterou to jsou vždy velmi náročná utkání, ne jinak tomu bylo i dnes.

3. kolo, 13.09.2024, Litvínov, Zimní stadion Ivana Hlinky
logo HC VERVA Litvínov
logo HC Sparta Praha
HC VERVA Litvínov HC Sparta Praha
4sn 3
  • Třetiny

    0:1, 1:1, 2:1 – 0:0 – 1:0
  • Střely na branku

    27:39
  • Vyloučení

    4:6
  • Využití

    1:1
  • V oslabení

    0:0
  • Diváků

    120

  • Branky a nahrávky

    Branky a nahrávky HC VERVA Litvínov: 37. Petružálek (Klempíř, Postl), 44. K. Kváš (Petružálek), 46. Záruba (Müller), rozh. náj. Skála.

    Branky a nahrávky HC Sparta Praha: 19. Heřman (O. Kadlec, Nejedlý), 29. O. Kadlec (Nejedlý, Žuffa), 46. Toms (Nejedlý, O. Kadlec).

  • Průběh zápasu

    0:2, 2:2, 2:3, 3:3.

  • Rozhodčí

    Žižka – Pěkný, Goltsch.

  • Sestava domácích

    Udržal (Winkelhöfer) – Šindelář, Kudrna, Žák, Postl, Müller, Bozseník – Gavrylets, Vondráček, Butka – Rambousek, K. Kváš, Skála – Petružálek (C), Gimmler, Záruba – Melančin, Klempíř.

  • Sestava hostů

    Makarius (F. Filip) – Žuffa, Toms, Hoznourek, Michálek, Černý, Burda, Trachta – Holoubek, Čížek, O. Kadlec – Prichodko, Poláček, Nejedlý – Kalčev, Cvikl, Heřman – Strachota.


Reportáž

V první třetině se hrál vyrovnaný hokej, obě mužstva měla několik slibných příležitostí, které mohly skončit gólem, nicméně oba brankáři se činili na výbornou. Skóre se poprvé změnilo až necelé dvě minuty před koncem první periody, Ondřej Kadlec podržel puk za brankou, následně si všiml volného Daniela Heřmana na levém kruhu a ten prudkou ranou otevřel skóre.

Stejný obraz hry pokračoval i na začátku druhého dějství. Těsně před polovinou zápasu Sparta zdvojnásobila své vedení. Radek Nejedlý zachytil puk u mantinelu, následně si najel do střelecké pozice, Udržal ránu jen vyrazil a pohotový Ondřej Kadlec neměl problém dorazit puk do sítě. Ještě ve druhé třetině nicméně Verva přispěchala s rychlou odpovědí. Jakub Petružálek si nabruslil do pásma podél levého mantinelu, jeho prudká rána následně zapadla přesně k tyči, Makarius bez šance.

Čtyři minuty po startu závěrečné dvacetiminutovky Litvínov po zásluze dokázal srovnat. Petružálek tentokrát v útočné třetině přenechal kotouč do jízdy Kevinu Kvášovi, jenž se prezentoval nechytatelnou ranou pod břevno. Jenomže v následující minutě si Pražané vzali ztracené vedení zpět. Na vrcholu slotu zůstal zaparkovaný Matěj Toms, který vykouzlil podobnou ránu přímo pod břevno. Za dalších 36 vteřin avšak bylo znovu srovnáno, Jakub Záruba totiž šikovně tečoval střelecký pokus od mantinelu. Za stavu 3:3 nakonec utkání dospělo až do prodloužení.

V něm se zápas nerozhodl, na řadu tak přišla disciplína zvaná samostatné nájezdy. Sparta dokázala pouze v jediném případě dostat kotouč za záda Udržala, zatímco domácí Verva hned třikrát, vítězná branka přišla na účet Dominika Skály, Litvínov zvládl zvrátit vývoj utkání a na svém ledě porazil Spartu 4:3.

FOTO: Juniorský hokej.

Ohlasy

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Robert Kaše

Do zápasu jsme vstoupili aktivně a měli dobrý pohyb. Po prvním oslabení jsme ale ztratili rytmus a nedokázali se udržet na kotouči a první třetinu jsme prohráli. Do druhého dějství jsme si přenesli křeč z první třetiny a až po druhém inkasovaném gólu jsme se herně zvedli a dokázali ještě do konce třetí třetiny snížit. Ve třetí třetině jsme dokázali dvakrát srovnat a mohli dokonce vyhrát v základní části, ale neproměnili jsme přesilovku pět na tři a ani samostatný unik. V prodloužení byly šance na obou stranách, my byli nakonec šťastnější v nájezdech.

Fanshop