Zápasy - Dorost 14. 09. 2024, Jakub Štěrba

Dorost si z Liberce žádné body nepřivezl

Litvínovští dorostenci toužili navázat na včerejší domácí vítězství nad Spartou v Liberci, avšak nakonec ani druhý výlet na led soupeře žádné body nepřinesl.

4. kolo, 14.09.2024, Liberec, Home Credit Arena
logo Bílí Tygři Liberec
logo HC VERVA Litvínov
Bílí Tygři Liberec HC VERVA Litvínov
5 2
  • Třetiny

    1:1, 3:0, 1:1
  • Střely na branku

    37:26
  • Vyloučení

    4:3
  • Využití

    2:0
  • V oslabení

    0:0
  • Diváků

    68

  • Branky a nahrávky

    Branky a nahrávky Bílí Tygři Liberec: 6. Šejc (Němec), 24. Kachlíř (Šejc), 32. Kučera (Krajdl), 40. Čančík (Němec, Čutta), 45. Čančík

    Branky a nahrávky HC VERVA Litvínov: 18. Melančin, 52. Žák (Gimmler)

  • Průběh zápasu

    1:0, 1:1, 5:1, 5:2

  • Rozhodčí

    Čamra – Janíček, Janíček

  • Sestava domácích

    Maxin – Pufr, Vaněček, Kachlíř, Pacovský, Srnský, Novák, Tureček – Šubin, Čančík, Volavka, Šejc, Krajdl, Němec, Choma, Filo, Čutta, Kučera.

  • Sestava hostů

    Pešout – Šindelář, Kudrna, Žák, Postl, Bozseník, Müller – Petružálek, Melančin, Vondráček, Klempíř, Butka, Gavrylets, Kváš, Skála, Gimmler, Záruba.


Reportáž

Úvod utkání přinesl opatrný hokej, první větší šance přišla na konci šesté minuty, ze které domácí šli hned do vedení. Němec viděl dobře najetého Šimona Šejce, který vystřelil z mezikruží z voleje, Udržal se proti jeho prudké ráně již nestačil přesunout. Následně mohli Tygři svůj náskok zdvojnásobit, když mířil dopředu zcela sám Matěj Kučera, Pešout si s jeho pokusem nicméně skvěle poradil. Necelé tři minuty před prvním odchodem do šaten místo toho Litvínov dokázal srovnat. Matyáš Melančin získal po špatné domácí rozehrávce kotouč, následně si poradil s obranou Severočechů a bekhendovým pokusem se trefil přesně mezi betony.

Na startu druhého dějství dostal Tygři k dispozici početní výhodu, kterou nepohrdli, vzali si tak zpět ztracené vedení. Lukáš Kachlíř vystřelil od modré čáry nechytatelně přímo do šibenice. Nedlouho poté zkoušel své štěstí Pacovský, prostor mezi třemi tyčemi ale přestřelil. Krátce za polovino utkání dokázal Liberec svůj náskok přece jen navýšit. Hosté ztratili puk v obranné třetině, Krajdl ho následně podržel, počkal si najetí Matěje Kučery, jenž už mířil do poloprázdné brány. A to bohužel ve druhé třetině ještě nebylo vše, jelikož vteřinu před koncem v další přesilové hře mířil přesně do černého Matyáš Čančík.

Vykřesat naději se pokoušel obránce Bozseník, jeho prudkou ránu ovšem schoval Maxin do své lapačky. To na druhé straně si domácí počínali o mnoho lépe. Rána od levého mantinelu se přívětivě odrazila před branku, kde si nejlépe znovu počínal Matyáš Čančík. I přes jasný výsledek se ovšem Verva nevzdávala a bojovala dále o dobrý výsledek. Odměnou jim byl gól, který vstřelil krásnou ránou od modré čáry obránce Marek Žák. Více toho nicméně dorostenci Litvínova nestihli, v Liberci prohráli 2:5.

Ohlasy

logo Bílí Tygři Liberec

Bílí Tygři Liberec

Vojtěch Fiala

Potřebovali jsme vést zápas v tom duchu jako se nám dnes povedlo. Poctivá hra nám i tak nabídla spoustu šancí, jsme rádi, že jsme dovedli takhle rychle odpovědět na ten předchozí nezdar. Musíme se připravovat takhle na každý zápas, aby se už něco podobného jako to s Plzní neopakovalo. Taková naivní hra tady nemá mít prostor. Jsem proto rád, jak na to kluci odpověděli a jak hráli po celých šedesát minut.

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Robert Kaše

Do zapasu jsme nevstoupili špatně, ale rychle jsme prohrávali, ale podařilo se nám do konce třetiny ještě srovnat. Do druhé třetiny jsme chtěli zlepšit pohyb a vytvořit větší tlak na soupeře, ale náš pohyb byl paradoxně horší a přenechali jsme veškerou iniciativu soupeři. Do třetí třetiny jsme chtěli alespoň korigovat výsledek, ale Liberec už nás do ničeho nepustil. Výhra Liberce byla zasloužená, měli lepší pohyb a větší chuť do hokeje.

Fanshop