Zápasy - Dorost 18. 10. 2024, Jakub Štěrba

Dorost řádil na ledě Sparty, hned tři góly dal v oslabení

I druhý výlet do hlavního města končí pro litvínovské dorostenci ziskem tří bodů, navíc Spartu dokázali porazit i ve druhém zápase této sezóny.

12. kolo, 18.10.2024, Praha - Holešovice, Sportovní hala Fortuna
logo HC Sparta Praha
logo HC VERVA Litvínov
HC Sparta Praha HC VERVA Litvínov
3 6
  • Třetiny

    0:1, 1:1, 2:4
  • Střely na branku

    25:44
  • Vyloučení

    9:8
  • Využití

    0:2
  • V oslabení

    0:3
  • Diváků

    67

  • Branky a nahrávky

    Branky a nahrávky HC Sparta Praha: 28. Nejedlý, 45. Poláček (Žuffa, Michálek), 59. Nejedlý (TS)

    Branky a nahrávky HC VERVA Litvínov: 3. Trefný (Postl), 38. Petružálek (Skála, Postl), 47. Butka (Klempíř, Žák), 52. Klempíř (Petružálek, Bozseník), 53. Rambousek (M. Kváš), 57. Petružálek (Trefný, Bozseník)

  • Průběh zápasu

    0:1, 1:1, 1:2, 2:2, 2:6, 3:6

  • Rozhodčí

    Pastier – Beneš, Tuháček

  • Sestava domácích

    Makarius (Filip) – Hoznourek, Žuffa, Michálek, Černý, Toms, Plesník – Heřman, Kolupajev, Cvikl (A) – Holoubek, Čížek, O. Kadlec (A) – Poláček, Nejedlý (C), Strachota – Kalčev.

  • Sestava hostů

    Pešout (Winkelhöfer) – Kudrna, Babka, Žák, Postl, Müller, Bozseník (A) – Vondráček, Klempíř, Butka, M. Kváš, Rambousek, Trefný (C), K. Kváš, Skála, Petružálek (A), Záruba.


Reportáž

Litvínov vstoupil do zápasu na Spartě pravou nohou, již v polovině třetí minuty dokázal využít přesilovou hru, navíc po krásné individuální akci. Jan Trefný dostal kotouč ve středním pásmu, následně se podél mantinelu dostal až před branku, Makariuse poté překonal díky povedené bekhendové kličce. Na druhé straně zahrozil Poláček, rána domácímu hráči ovšem nesedla, jak by si sám představoval. Nedlouho na to Ondřej Kadlec vyrobil na obranné modré čáře obrovskou chybu, když nahrál přímo na hokejku Trefnému, jen díky ofsajdu nakonec nemohl jet sám na brankáře. Zdvojnásobit vedení se pokoušel i Jakub Petružálek, Makarius nicméně proti němu vytáhl povedený zákrok lapačkou.

Zkraje prostřední dvacetiminutovky ujížděl ve vlastním oslabení sám na brankáře Pešouta Cvikl, obrana Litvínova ho ale dojela a Cvikl nakonec nezakončil. Krátce před polovinou zápasu se přesto Sparta tíženého vyrovnání dočkala, nutno dodat, že po velmi šťastném zásahu. Radek Nejedlý jen nahazoval kotouč od mantinelu a přes jemnou teč beka se puk nakonec dostal až do sítě. Avšak ještě ve druhé periodě si Verva vzala ztracené vedení zpět. Hosté ujeli do přečíslení dva na jednoho, Jakub Petružálek vzal na levém kruhu střelu na sebe a vymetl přesně pravý horní roh Makariusovy branky.

Poslední část přinesla gólové hody, padlo rovnou šest branek, jenomže pěkně popořadě. Nejprve si Patrik Poláček šikovně nabruslil na osu hřiště, odkud vymetl všechny pavučiny v bráně Pešouta. O dvě minuty později Litvínov ujel ve vlastním oslabení, Klempíř nalezl před brankou Václava Butku, jenž vrátil Severočechům jednobrankový náskok. Sparta o pár minut později hrála další přesilovou hru, avšak i tentokrát paradoxně sama inkasovala. Adam Klempíř dojel vyhozený kotouč, ten poté předal Petružálkovi, který ho zpětně našel před zcela prázdnou bránou, hezká hokejová akce. V té samé přesilové hře hosté dovršili pomyslný hattrick v početní nevýhodě. Makarius u mantinelu nezvládl rozehrávku, kotouč mu ujel a Matěj Rambousek do prudkou ranou dopravil do prázdné brány. Šestou branku záhy přidali hosté sami v přesilové hře, Jakub Petružálek prostřelil vše z pravého kruh, co mu stálo v cestě. Poslední slovo v zápase měla Sparta, Radek Nejedlý z nařízeného trestného střílení dal výsledku definitivní podobu, Litvínov zvítězil na ledě Sparty 6:3.

FOTO: Juniorský hokej.

Ohlasy

logo HC Sparta Praha

HC Sparta Praha

Jan Hlaváč

Zápas jsme si prohráli na všech přesilovkách. Místo toho, abychom tři branky vstřelili my, jsme tři dostali. Bohužel se nám to tentokrát nepovedlo.

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Radek Mrázek

K vidění bylo vyrovnané utkání. Nám se ho povedlo pro sebe rozhodnout díky nezvykle produktivnímu oslabení, kde jsme dali hned tři branky. Nakonec myslím, že jsme zaslouženě vyhráli.

Fanshop