Zápasy - Dorost 19. 10. 2024, Jakub Štěrba

Dorost zastavil rozjetý Liberec, znovu nastřílel šest branek

Dorostenci Litvínova včera zvládli vítězné těžké utkání na ledě pražské Sparty, tři body potvrdili na domácím ledě, kde zastavili Liberec, jenž měl do dnešní doby na kontě šest vítězných zápasů v řadě.

13. kolo, 19.10.2024, Litvínov, Zimní stadion Ivana Hlinky
logo HC VERVA Litvínov
logo Bílí Tygři Liberec
HC VERVA Litvínov Bílí Tygři Liberec
6 5
  • Třetiny

    0:0, 3:2, 3:3
  • Střely na branku

    36:41
  • Vyloučení

    10:7
  • Využití

    0:0
  • V oslabení

    0:0
  • Diváků

    114

  • Branky a nahrávky

    Branky a nahrávky HC VERVA Litvínov: 23. Petružálek, 36. Müller, 37. Petružálek (K. Kváš, Postl), 44. Vondráček (Skála), 48. Bozseník (Postl), 48. Petružálek (K. Kváš, Postl)

    Branky a nahrávky Bílí Tygři Liberec: 22. Bělohorský (Šejc, Tureček), 39. Šejc (Němec), 45. Kachlíř (Krajdl, Tureček), 59. Němec (Tureček, Šejc), 60. Kinter (Krajdl, Kachlíř)

  • Průběh zápasu

    0:1, 3:1, 3:2, 4:2, 4:3, 6:3, 6:5

  • Rozhodčí

    Žižka – Deja, Kýček

  • Sestava domácích

    Pešout (Winkelhöfer) – Kudrna, Babka, Žák, Postl, Müller, Bozseník (A) – Vondráček, Klempíř, Butka – M. Kváš, Rambousek, Trefný (C) – K. Kváš, Skála, Petružálek (A) – Záruba.

  • Sestava hostů

    Maxin (S. Charvát) – Pufr (A), Kachlíř (A), D. Fiala, Pacovský, Srnský, Tureček – Bělohorský, Kinter, Šejc – Krajdl (C), Beneš, Němec – Čutta, M. Kučera, Čančík.


Reportáž

Jako první v zápase zahrozil Jakub Záruba, ovšem jeho svižná rána končí na pozorném zákroku Ondřeje Maxina. Nedlouho poté vyzkoušeli pozornost hostujícího brankáře Bozsení se Šejcem, skóre se ani tentokrát neměnilo. O chvilku později se slovo přihlásil i Liberec, Filip Kinter dostal přihrávku do prostoru mezi kruhy a poté zápěstím vyslal nepříjemnou střelu, kterou ale kryl pozorný Simon Pešout. Tygři si záhy zahráli dvě početní výhody krátce za sebou, domácí brankář pokryl všechny pokusy mířící na jeho svatyni. Poslední šanci v první části měl Šimon Bělohorský, který proskočil do útočného pásma a dral se do těsné blízkosti Simona Pešouta, ale jeho střela skončila na hrudi domácího brankáře.

Ve druhé části už začaly padat branky, vše načali hosté, to když od zadního mantinelu poslal kotouč před branku Litvínova Šimon Šejc a hned na to ho Šimon Bělohorský poslal za brankovou čáru. Vedení Liberce měl ovšem jen krátkého trvání, o minutu později domácí srovnali po šťastném zásahu. Ondřej Maxin vyhazoval puk vzduchem do bezpečí, ten se ale odrazil od Jakuba Petružálka zpět do jeho svatyně. Krátce za polovinou utkání Verva utkání dokonce otočila na svou stranu. Pěknou individuální akci zakončil u přední tyče Karel Müller. Uběhlo pouhých 56 vteřin a puk se znovu ocitl za zády libereckého brankáře. Po ztrátě puku na straně Liberce uháněli domácí do akce, Kevin Kváš našel přihrávkou Jakuba Petružálka, který si nabruslil až před Ondřeje Maxina a zblízka ho překonal. Poslední slovo ve druhé části ovšem měli Tygři. Hned po buly na levém kruhu posunul puk před brankoviště Litvínova Adam Němec a tam okamžitě zasunul touš za brankovou čáru Šimon Šejc.

Verva si vzala zpět dvoubrankový náskok na začátku třetí dvacetiminutovky. Skála poslal puk do předbrankového prostoru pro Antonína Vondráčka, který si stáhl puk na bekhend a na pravé straně vymetl víko liberecké brány. Liberec nicméně zkorigoval za devět vteřin. Krátcepo vyhraném buly se kotouče zmocnil Lukáš Kachlíř, který si najel až před brankáře, kterého překonal po dobře povedeném bekhendovém blafáku. Brankové hody nicméně pokračovaly. David Bozseník vykouzlil parádní švih od pravého mantinelu, na který brankáře Liberce vůbec nestačil zareagovat. Již na rozdíl tří branek navýšil náskok domácích z mezikruží Jakub Petružálek, který tím navíc zkompletoval svůj hattrick. Už to vypadalo na poklidné dohrání zápasu, když z ničeho nic z něho hosté ještě udělali drama. Nejprve necelé dvě minuty před koncem vstřelil gól naděje Adam Němec, na kterého navíc na začátku poslední minuty navázal Filip Kinter. Vyrovnat už nicméně Liberec nestihl, ve velkém dramatu Litvínov zvítězil nad Bílými Tygry 6:5.

Ohlasy

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Radek Mrázek

Dnešní zápas se mi hodnotí pozitivně, kluky musím za dnešní výkon pochválit, jen až na posledních pár minut v utkání. Dokázali jsme si, že i s tak kvalitním soupeřem, jako je Liberec, můžeme hrát.

Fanshop