Zápasy - Junioři 01. 09. 2024, Vojtěch Honzík

Junioři vstoupili do extraligy parádní otočkou!

Dlouhé čekání skončilo! Junioři se dnes vydali k prvnímu extraligovému ročníku nové sezóny, představili se v Karlových Varech.

1. kolo, 01.09.2024, Karlovy Vary, KV Arena
logo HC Energie Karlovy Vary
logo HC VERVA Litvínov
HC Energie Karlovy Vary HC VERVA Litvínov
3 6
  • Třetiny

    2:0, 1:3, 0:3
  • Střely na branku

    34:31
  • Vyloučení

    2:4
  • Využití

    0:1
  • V oslabení

    0:1
  • Diváků

    134

  • Branky a nahrávky

    Branky a nahrávky HC Energie Karlovy Vary: 03:50 Poizl (M. Váňa, Šilhan; 5/5), 15:06 Varvařovský (Dorot; 5/5), 29:41 V. Váňa (Šilhan; 5/5)

    Branky a nahrávky HC VERVA Litvínov: 20:33 Hora (J. Bednařík, O. Postl; 4/5), 24:41 Scafari (Stasjuk, Bystřický; 5/5), 36:30 Čech (Vyhlídal, O. Postl; 5/4), 43:20 J. Bednařík (Scafari, Stasjuk; 5/5), 47:47 J. Bednařík (Tůma, O. Postl; 5/5), 58:45 Pospíšil (Čech, Soušek; 5/5).

  • Průběh zápasu

    2:0, 2:2, 3:2, 3:6

  • Rozhodčí

    Zubzanda, Hucl – Gerát, Deja

  • Sestava domácích

    Oršulák (48. Špírek) – Holejšovský, Anton, Pelikán, Zachariáš, O. Postl, Dorot, Dyk – Šilhan, Langmeier, Poizl, Pastor, V. Váňa, Suchan, Steklý, Adámek, Varvařovský, Šmajda, M. Váňa, Janata.

  • Sestava hostů

    Stránský – Soušek, Kubíček, Bystřický, Prokeš, Hora, Vyhlídal – Grosskopf, O. Postl, Raichl, Scafari, Tůma, Čech, J. Bednařík, Topol, Stasjuk, J. Bednařík, Peroutka, Pospíšil.


Reportáž

První duel nové sezóny započal pro Litvínovské brzkou přesilovou hrou, leč tu hosté nevyužili. A co víc, jen co se dostali Energetici do plného stavu, otevřel dnešní střelecký výčet David Poizl z vrcholu brankoviště po pasu z levého rohu. Později zase vyslal do sóla Dorot Davida Varvařovského a ten precizně provedeným blafákem do bekhendu poslal Západočechy do trháku.

Jenže Verva se rozhodně nehodlala vzdát a i ve čtyřech se trhla do přečíslení v úvodu prostřední periody. Situaci tři na dva poté vyřešil k pravé tyči z mezikruží Matěj Hora. Za pár minut navíc Stasjuk našel zpoza branky u levé tyče Antonína Scafariho a začínalo se od nuly. V polovině střetnutí nabral rychlost na pravé straně Šilhan, natlačil se do brankoviště, povalil Stránského a dorážkou pak snadno dostal touš do sítě Vojtěch Váňa. Do kabin se ovšem nakonec šlo za vyrovnaného stavu, když nahození od modré Vyhlídala mezi kruhy protečoval Dominik Čech.

Poslední periodu načali opět gólově černožlutí. Jonáš Bednařík vypálil přes obránce z levého kruhu a poslal poprvé v duelu své barvy do vedení. To brzy na to navýšil Jakub Bednařík, který na brankovišti doklepl za čáru předchozí ránu Scafariho z mezikruží. Parádní třetinu stvrdil střelou do prázdné Jaroslav Pospíšil a Litvínov tak po skvělé otočce vstupuje do nové extraligové sezóny pravou nohou!

V dalším kole se již černožlutí představí před svými fanoušky, první zářijový pátek na svém ledě přivítají Přerov.

Fanshop