Zápasy - Junioři 06. 09. 2024, Vojtěch Honzík

Junioři přetlačili Přerov v nájezdech!

Mladí hráči Vervy se dnes poprvé v novém extraligovém ročníku představili před svými fanoušky, soupeřem byl Přerov.

2. kolo, 06.09.2024, Litvínov, Zimní stadion Ivana Hlinky
logo HC VERVA Litvínov
logo HC ZUBR Přerov
HC VERVA Litvínov HC ZUBR Přerov
3sn 2
  • Třetiny

    2:2, 0:0, 0:0 – 0:0 – 1:0
  • Střely na branku

    34:27
  • Vyloučení

    4:7
  • Využití

    1:0
  • V oslabení

    0:1
  • Diváků

    97

  • Branky a nahrávky

    Branky a nahrávky HC VERVA Litvínov: 06:14 J. Bednařík (Pospíšil, Hora; 5/3), 10:01 Tůma (Postl, Vyhlídal; 5/5), rozh. náj. Postl.

    Branky a nahrávky HC ZUBR Přerov: 03:37 Koudela (Pala, Jarmara; 5/5), 14:50 Šišák (4/5)

  • Průběh zápasu

    0:1, 2:1, 2:2, 3:2

  • Rozhodčí

    Petružálek, Hlinka – Kokrment, Bertlík

  • Sestava domácích

    Stránský – Soušek, Kubíček, Bystřický, Prokeš, Hora, Vyhlídal – Grosskopf, Postl, Raichl, Scafari, Tůma, Čech, J. Bednařík, Topol, Stasjuk, J. Bednařík, Peroutka, Pospíšil.

  • Sestava hostů

    Vojtek – Mráček, Pala, Mozr, Bárta, Šišák, Jarmara, Škňouřil – Dobša, Koudela, Dobřecký, Netopil, Buršík, Frnka, Hlávka, Kuchta, Ozollapa, Mátl, Hanák, Nášel.


Reportáž

Dnešní duel začal pěkně zostra. Již ve čtvrté minutě se dostal za obranu domácích Filip Koudela a uspěl svižnou střelou na lapačku k pravé tyči. Jenže vzápětí během chvíle museli Zubři do tří a Litvínov toho využil. Povedenou rybičku přes dva hráče z pravé strany k levé tyči vymyslel Pospíšil a Jakubu Bednaříkovi prakticky stačilo nastavit čepel. Za nedlouho poté již černožlutí dokonali obrat. Před Vojtka se protáhl zprava Postl a jeho zakončení doklepl do sítě Lukáš Tůma. Do kabin se ale nakonec přeci jenom po divoké periodě odcházelo za vyrovnaného stavu. Dokonce v oslabení totiž pláchl do úniku Marek Šišák a vyšel mu blafák do bekhendu.

Prostřední část odšpuntoval Riachl, ale zblízka bekhendem skórem nepohnul. Nevedlo se brzy na to ani Scafarimu z dobré palebné pozice z kruhu. Své štěstí zkoušel později také Bednařík, muž s maskou Přerova zakročil lapačkou. Prostřední část nakonec přinesla pouze jednu přesilovku, kterou ovšem hosté nevyužili, proto po divoké první třetině ta druhá gól nepřinesla.

V úvodu závěrečné dvacetiminutovky Litvínov ubránil další oslabení a jen co se dostal do plného stavu, hned hrozil Tůma. Ten natáhl ke střele z vrcholu kruhu a Vojtek musel vytáhnout povedený zákrok. Oba celky si ještě vyměnily po přesilové hře, první třetina ale jako kdyby střeleckou listinu začarovala.

Rozhodnutí totiž nepadlo ani v prodloužení a o osudu bonusového bodu tak musely rozhodnout až samostatné nájezdy. V nich se naopak již střelcům opět dařilo, nakonec v poměru 5:4 pro Severočechy rozhodl v sedmé sérii Ondřej Postl střelou na lapačku k levé tyči.

V dalším extraligovém kole se Verva představí hned zítra znovu před svými fanoušky, soupeřem budou Berani ze Zlína.

Fanshop