Zápasy - Junioři 13. 09. 2024, Vojtěch Honzík

Junioři poprvé neuspěli, v Liberci museli skousnout jedenáct gólů

Po domácím dvojduelu je v tomto hracím týdnu naopak před juniory venkovní trip, Verva ho začala v Liberci.

4. kolo, 13.09.2024, Liberec, Home Credit Arena
logo Bílí Tygři Liberec
logo HC VERVA Litvínov
Bílí Tygři Liberec HC VERVA Litvínov
11 4
  • Třetiny

    4:2, 4:1, 3:1
  • Střely na branku

    45:30
  • Vyloučení

    7:7
  • Využití

    3:1
  • V oslabení

    0:0
  • Diváků

    72

  • Branky a nahrávky

    Branky a nahrávky Bílí Tygři Liberec: 00:33 Pérez Lisa (Křížek, Průšek; 5/5), 02:04 Handl (Pérez Lisa, Rozsíval; 5/4), 04:32 Galvas (Pérez Lisa, Rozsíval; 5/4), 19:54 Pérez Lisa (Handl, Křížek; 5/5), 21:17 Pérez Lisa (Průšek; 5/5), 22:31 Stahoň (5/5), 25:52 Křížek (Galvas; 5/5), 31:30 Saxa (Macháček, Rozsíval; 5/5), 45:11 Rozsíval (Saxa, Průšek; 5/5), 53:08 Rozsíval (Pérez Lisa, Galvas; 5/4), 57:40 Rozsíval (Jansa; 5/5)

    Branky a nahrávky HC VERVA Litvínov: 00:52 Čech (Peroutka, Soušek; 5/5), 05:16 Scafari (5/5), 23:10 J. Bednařík (Postl, Raichl; 5/5), 59:52 Raichl (Vyhlídal, Kubíček; 5/4)

  • Průběh zápasu

    1:0, 1:1, 3:1, 3:2, 6:2, 6:3, 11:3, 11:4.

  • Rozhodčí

    Horák, Bejček – Kučera, Hradil

  • Sestava domácích

    Macourek – Pilíšek, Macháček, Galvas, Ehrenberger, Jarabko, Seidl, Průšek – Vološín, Hois, Pérez Lisa, Bajer, Křížek, Prokůpek, Saxa, Handl, Jansa, Stahoň, Šťástka, Rozsíval.

  • Sestava hostů

    Stránský (22. Balík) – Bystřický, Soušek, Kubíček, Prokeš, Hora, Vyhlídal, Beran – Stasjuk, Postl, Novák, Peroutka, Raichl, Scafari, Tůma, Čech, J. Bednařík, J. Bednařík, Grosskopf, Pospíšil.


Reportáž

Oba celky se vloni v rámci DHL extraligy juniorů potkaly čtyřikrát a lépe si vedli Podještědští. Ti zvítězili 4:0, 4:3 v samostatných nájezdech a 5:2, Litvínov kontroval pouze 2:1 v prodloužení.

Dnes to navíc byl pořádně divoký úvod střetnutí. Po třiatřiceti vteřinách hry oslovil zpoza branky před ní Křížek Jaromíra Peréze a Tygři se těšili z brzkého vedení. Jenže ještě stále v první minutě Severočeši odpověděli. Dominik Čech se zbavil svého strážce u pravé tyče a rozvlnil síť. Avšak Verva musela následně do čtyř, čehož bombou od modré využil Radim Handl. Po chvilce se navíc situace opakovala. I druhou přesilovku Tygři využili, tentokráte to byl pár kroků za modrou Tomáš Galvas. Za necelou minutku ovšem korigoval Antonín Scafari, jenže zachytil příhru Liberce v obraném pásmu, zatáhl kotouč do útočného a vypálil. Macourek srazil na zadní mantinel, kde si černý nesmysl hráč Litvínova našel, obkroužil klec a zasunul. Jenže šest vteřin před první sirénou domácí zasadil hostům možná nejdůležitější zásah střetnutí, když se podruhé prosadil Jaromír Peréz.

A jak úvodní dějství skončilo, tak to druhé začalo. Stejný hráč totiž zkompletoval hattrick střelou přes obránce z pravého kruhu. Za dalších čtrnáct vteřin navíc okradl hosty ve středním pásmu o puk Luboš Stahoň a únik vyřešil svižnou střelou. Až poté se dostali ke slovu černožlutí, když pobídku na teč od modré Postla dokonale využil Jakub Bednařík. Na druhé straně mohl gólů jako trpaslíků přivát Handl, avšak mířil až příliš těsně - do spojnice. Jenže sedmý gól Liberce i tak přišel brzy. Dorážkou pokusu Galvase uspěl u levé tyče Patrik Křížek. Prostřední část dovršil Markus Saxa, jenž z mezikruží protečoval do pravého horního růžku pobídku Macháčka z levé strany.

Poslední dějství započal devátým gólem Liberce muž s číslem devět David Rozsíval, jenž si nabruslil do mezikruží. Ve vzduchu tak visela nepříjemná desítka, kterou nakonec stvrdil stejný hráč o chvilku později v přesilové hře z pravého kruhu. A nakonec stihl i rychlý hattrick, když se po kličkované prosadil k levé tyči od pravé. Devět vteřin před závěrečnou sirénou kosmeticky upravil výsledek Václav Raichl, jenž protečoval do sítě pobídku Vyhlídala od modré.

Rovněž v dalším extraligovém kole se Verva představí na ledě soupeře, hned zítra se na dnešek pokusí zapomenout v Mladé Boleslavi.

Fanshop