Zápasy - Junioři 19. 10. 2024, Vojtěch Honzík

Junioři nestačili na Spartu

Druhý den, druhý zápas, soupeřem byl ovšem opět tým z Prahy. Po Slavii černožlutí přivítali také Spartu.

15. kolo, 19.10.2024, Litvínov, Zimní stadion Ivana Hlinky
logo HC VERVA Litvínov
logo HC Sparta Praha
HC VERVA Litvínov HC Sparta Praha
0 6
  • Třetiny

    0:2, 0:1, 0:3
  • Střely na branku

    27:40
  • Vyloučení

    8:8
  • Využití

    0:1
  • V oslabení

    0:0
  • Diváků

    101

  • Branky a nahrávky

    Branky a nahrávky HC Sparta Praha: 06:48 Fábry (Daníček, J. Pospíšil; 5/5), 19:23 Žižka (Chlán, Bareš; 5/5), 39:10 Daníček (Bareš, Fábry; 5/4), 48:56 Chlán (Bareš; 5/5), 56:13 Stepanchuk (Odehnal; 5/5), 58:50 Beran (Holeček, Fábry; 5/5)

  • Průběh zápasu

    0:0, 0:6

  • Rozhodčí

    Hlinka, Čamra – Goltsch, Sýkora

  • Sestava domácích

    Trejbal – Winkelhöfer, Kubíček, Stasjuk, Bystřický, Prokeš, Hora, Vyhlídal – Grosskopf, Postl, J. Peroutka, Raichl, Scafari, Tůma, Čech, Bednařík, Topol, Mišanko, M. Peroutka, J. Pospíšil.

  • Sestava hostů

    Vedral – Cichoň, Bjakov, Beran, Reisnecker, Žižka – Kurka, Leinweber, Trachta, Stepanchuk, Fábry, Chlán, Bareš, J. Pospíšil, Daníček, Odehnal, Holeček.


Reportáž

Obe celky se v loňské sezóně potkaly čtyřikrát a úspěšnější byli hráči z našeho hlavního města. Ti sice nejprve padli v Litvínově 1:2, poté ovšem uspěli 6:4, 6:3 a 5:2.

Dnešní duel odšpuntoval Peroutka, jenž si nabruslil na kruh, Vedral zakročil. To na druhé straně udeřilo. Daníček táhl rychlý protiútok po levé straně, předal na osu kluziště Andreji Fábryemu, který dokázal propasírovat kotouč za čáru. Poté obdržel pobídku na brankoviště Stěpančuk, ani nadvakrát ale na Trejbala nevyzrál. To se ovšem po chvilce povedlo Robertu Chlánovi, který protečoval pokus od modré a Sparta tak do kabin odcházela za příjemného vedení.

Prostřední dějství odšpuntoval Winkelhöfer z kruhu, avšak pokus byl nadzvednut nad. Poté to zkusil individuálně Čech, jenž se prodral přes tři soupeře až před Vedrala, který dokázal zakročit. Ke snížení nepomohla Litvínovu ani nedisciplinovanost Sparty, když ta musela na téměř minutu do tří. V největších šancích totiž dvakrát neuspěl svými ranami Hora. Když už se zdálo, že se o druhé přestávce skóre nezmění, vypálil od modré Fábry. Puk si na brankovišti našel Bareš a místo dorážky ještě předal za sebe Marku Daníčkovi, jenž měl před sebou již pouze prázdnou klec domácích.

Poslední část odstartoval Robert Chlán, který na brankovišti stihl hned tři dorážky, Trejbal odolal. Jenže stejný hráč vystřelil ihned po buly v útočném pásmu z pravého kruhu a puk se vykutálel až za čáru. O gól naděje se pokoušel následně Postl, jenž si sjel z druhé vlny do palebné pozice, Vedral si nechtěl nulu nechat vzít. Naopak na druhé straně zkompletoval bůra Bogdan Stěpančuk, jenž vypálil ihned po buly na levé straně. Definitivní podobu udal výsledku Matyáš Beran, který využil dobrého napadání spoluhráčů rozehrávky Vervy, od modré udělal dva rychlé kroky a zavěsil k pravé tyči.

V příštím hracím týdnu čeká na Severočechy venkovní trip, představí se ve Zlíně a v Přerově.

Fanshop