Zápasy 11. 10. 2024, Štěpán Navrátil

Velký boj se Spartou rozhodla druhá třetina. Po otočce slaví Pražané

Chemici naskočili do těžkého utkání proti Spartě lépe a na začátku druhého dějství se ujali vedení. Pražané však ještě v prostřední dvacetiminutovce otočili třemi zásahy skóre na svou stranu a vedení následně dlouho drželi. V dresu Litvínova zazářil nakonec dvougólový Maxim Čajkovič, ale ani díky jeho premiérovým zásahům nedokázala Verva dosáhnout na body. Ve vypjatém závěru bere tři body za výhru 4:2 Sparta.

10. kolo, 11.10.2024, Litvínov, Zimní stadion Ivana Hlinky
logo HC VERVA Litvínov
logo HC Sparta Praha
HC VERVA Litvínov HC Sparta Praha
2 4
  • Třetiny

    0:0, 1:3, 1:1
  • Střely na branku

    22:32
  • Vyloučení

    2:4
  • Využití

    1:0
  • V oslabení

    0:1
  • Diváků

    5944

  • Branky a nahrávky

    Branky a nahrávky HC VERVA Litvínov: 22. Čajkovič, 51. Čajkovič (McIsaac, Sandberg)

    Branky a nahrávky HC Sparta Praha: 24. Hyka (Řepík), 30. K. Hrabík (Mikliš, Hyka), 35. Horák (Chlapík), 60. Hyka

  • Průběh zápasu

    1:0, 1:3, 2:3, 2:4

  • Rozhodčí

    Šír, Ondráček – Axman, Šimánek

  • Sestava domácích

    M. Tomek (Zajíček) – Baránek, Zile (A), McIsaac, Polášek, Zeman, Czuczman, Gajdoš – Sandberg, Sukeľ (C), Koblasa – Čajkovič, D. Kaše (A), Hlava – Pekař, Gut, Maštalířský – Havelka, Jícha, Vopelka

  • Sestava hostů

    Kořenář (Volevecký) – Mašín, Kemiläinen, Krejčík, Mikliš, Kempný (C), Irving, T. Tomek – Hyka, Najman, Řepík (A) – Salomäki, Lajunen (A), K. Hrabík – Chlapík, Horák, P. Kousal – O. Hrabík, Vitouch, Ton


Reportáž

Foto: Matyáš Rjabi

Litvínov začal aktivněji a hned ve druhé minutě zahrozil z nebezpečné pozice Michal Gut. V polovině první části se dostal k zajímavé dorážce Filip Sandberg, jenže z bezprostřední blízkosti si Kořenář se zákrokem poradil. O necelou minutu později měl gólman Sparty i kus štěstí, když po dělovce Františka Gajdoše zazvonila pouze branková konstrukce.

Na začátku druhého dějství ale už pražský fantom neobstál. Po šikovném vypíchnutí mířil po pravém křídle do útoku Maxim Čajkovič a přesnou ranou zapsal ve svém prvním extraligovém utkání premiérový zásah. Za dvě minuty bylo ovšem srovnáno, po velké skrumáži se totiž před litvínovskou klecí nejlépe zorientoval Tomáš Hyka a z dorážky upravil na 1:1.

Ve vlastním oslabení navíc Pražané dokonali obrat. Špatného střídání domácích využil Kryštof Hrabík a projektilem z mezikruží nedal Tomkovi příliš velkou šanci zakročit. O čtyři minuty později Sparta po vlastní nepovedené rozehrávce vystartovala směrem vpřed, které zakončil znovu z mezikruží Roman Horák.

Čtvrtou trefu mohli hráči z hlavního města přidat ve třetí části, avšak tentokrát za Tomkem stála dobře postavená tyčka. Neproměněnou šanci tak Cheza potrestala na druhé straně a dala kontaktní branku. V přesilovce nabil McIsaac na pravý kruh Maximu Čajkovičovi, jenž propálil vše, co mu stálo v cestě. Kristaps Zīle po chvíli mohl dokonce vyrovnat, jenže znovu při Kořenářovi stála dobře postavená branková konstrukce.

Tyčka zazvonila těsně před sirénou znovu i za Tomkem, a to po ráně Kousala. V závěru zkoušela Verva riskovat bez brankáře, ale srovnat krok už nezvládla. Naopak pojistku pro Spartu přidal v poslední vteřině do odkryté klece Tomáš Hyka.

Fanshop