Zápasy 31. 08. 2024, Redakce

Chemici na úvod turnaje ve Švýcarsku nestačili na Ambri Piottu

Druhá třetina plná oslabení stála chemiky zápas. Nad Ambri dvakrát vedli, ale nakonec se radoval soupeř.

PŘ5, 31.08.2024, Sportzentrum Herisau, Švýcarsko
logo HC VERVA Litvínov
logo Ambri-Piotta
HC VERVA Litvínov Ambri-Piotta
2 6
  • Třetiny

    1:0, 1:6, 0:0

  • Branky a nahrávky

    Branky a nahrávky HC VERVA Litvínov: 6. D. Kaše (O. Kaše), 27. Vopelka (Koblasa, Czuczman)

    Branky a nahrávky Ambri-Piotta: 26. Ang, 33. Luca (Müller, Landry), 33. Helm (Heed, Pestoni), 34. Heed (Pestoni, Bürgler), 35. Pestoni (Heim, Müller), 38. Bürgler (Virtanen, Pezzullo)

  • Průběh zápasu

    1:0, 1:1, 2:1, 2:6


Reportáž

Chemici do utkání vstoupili aktivně a brzy se ukázalo, že Ambri se nedostatečně připravila na sourozenecké duo Kašových, neboť starší Ondřej zavezl puk za branku, zadovkou poslal puk zpět na bratra Davida, který otevřel skóre utkání. Litvínov i nadále chtěl hrát dopředu, ale v cestě mu stála častá vyloučení. Ve druhé části se Švýcaři dočkali vyrovnání, když Ang pláchl žlutočerným ve vlastním oslabení a překonal Zajíčka. Severočeši nesklopili zbraně a byli odměněni druhou brankou, tentokrát z kategorie kuriózních, když Lukáš Vopelka v prvním startu za naše barvy chtěl situaci vylepšit a přihrával napříč pásmem, ale jeden z bránících soupeřů si puk srazil do vlastní branky. Následně Zajíček úspěšně čelil trestnému střílení.

Tím jako kdyby šťastné momenty Vervy skončily. Vrátka od trestné lavice si její hráči podávali s nadsázkou z ruky do ruky a nespokojenost s výroky čtveřice rozhodčích rostla, neboť se vylučovalo převážně jen na straně českého týmu. A Ambri začalo vycházet vše, na co sáhla. Rychle otočila běh utkání, nasázela pět branek během pěti minut a v třetí třetině si vítězství pohlídala.

Fanshop