Zápasy 08. 09. 2024, Vladislav Kollert

Generálka úspěšná nebyla, Litvínov ve finále podlehl Düsseldorfu

Litvínov nestačil ve finále Sachsenlotto Cupu na německý Düsseldorf a po čtyřech inkasovaných brankách se musel spokojit pouze s druhým místem. O jedinou trefu chemiků se postaral útočník Josef Jícha.

T2, 08.09.2024, JOYNEXT Arena, Drážďany, Německo
logo Düsseldorfer EG (D)
logo HC VERVA Litvínov
Düsseldorfer EG (D) HC VERVA Litvínov
4 1
  • Třetiny

    1:0, 2:0, 1:1

  • Branky a nahrávky

    Branky a nahrávky Düsseldorfer EG (D): 13. Blank (Boos), 27. Goggula (Blank, Angle), 31. McCrea (Goggula), 57. Blank

    Branky a nahrávky HC VERVA Litvínov: 43. Jícha (Gut)

  • Průběh zápasu

    3:0, 3:1, 4:1

  • Rozhodčí

    Hoppe, Becker – Höfer, Lindner

  • Sestava domácích

    Haukeland (19. Hümer) – McCrea, Akdag, Ebner, Mebus, Ankert, Wirth – Lewandowski, Angle, Gogulla – Rymsha, Blank, Borzecki – Rossmy, Pivonka, Üffing – Boos

  • Sestava hostů

    Tomek (Zajíček) – Gajdoš, Baránek, McIsaac, Zile, Polášek, Czuczman, Zeman – Sandberg, Sukel', Koblasa – Maštalířský, D. Kaše, Hlava – Pekař, Gut, Jurčík – Havelka, Jícha, Vopelka


Reportáž

Do finálového duelu letošního ročníku Sachsenlotto Cupu šel Litvínov s několika změnami. Do druhé útočné formace se při absenci Ondřeje Kašeho posunul Matěj Maštalířský, ofenzivní řady doplnil také nejnovější posila Lukáš Vopelka. Do defenzivy se poté po úspěšné olympijské kvalifikaci vrátil lotyšský reprezentant Kristaps Zile.

První třetina viděla šance na obou stranách, úspěšnější však byl Düsseldorf. Ten se ve 13. minutě ujal vedení zásluhou Blanka a litvínovští nedokázali v první dvacetiminutovce navzdory několika povedeným akcím odpovědět.

Ve druhém dějství se poté chemikům lepila smůla na paty. Dobré příležitosti černožlutého celku pochytal brankář Hümer, naopak Düsseldorf dokázal být efektivní. Nejdříve využil dvojnásobnou přesilovku 5 na 3 zásluhou Gogully, ve 31. minutě pak německý celek poslal do tříbrankového náskoku McCrea.

Ve třetí třetině byl Litvínov střelecky aktivnější, na Hümera však stačil pouze pokus Josefa Jíchy, který ujel hráčům německého celku v litvínovském oslabení - 1:3. Tlak chemiků bohužel efektivní nebyl a nepomohla ani hra v šesti bez odvolaného Tomka. Düsseldorf naopak díky Blankovi využil odkryté litvínovské klece na závěrečných 1:4.

Fanshop