Zápasy - Dorost 20. 02. 2024, Jakub Štěrba

Dorost na svém ledě znovu naděloval a již je třetí

Vítězná série litvínovského dorostu pokračuje. Zimní stadion Ivana Hlinky viděl znovu ofenzivní domácí představení, tentokrát si domů Kometa odvezla půltucet branek.

2. kolo, 20.02.2024, Litvínov, Zimní stadion Ivana Hlinky
logo HC VERVA Litvínov
logo HC Kometa Brno
HC VERVA Litvínov HC Kometa Brno
6 2
  • Třetiny

    2:0, 1:2, 3:0
  • Střely na branku

    33:25
  • Vyloučení

    12:9
  • Využití

    4:0
  • V oslabení

    0:0
  • Diváků

    87

  • Branky a nahrávky

    Branky a nahrávky HC VERVA Litvínov: 7. M. Peroutka (Trefný, Petružálek), 18. Koky (Bednařík, Raichl), 35. Uhlík (Bozseník, Trefný), 43. Bednařík (Raichl, J. Winkelhöfer), 45. Raichl (Bednařík, J. Winkelhöfer), 51. Koky (Bednařík, J. Winkelhöfer)

    Branky a nahrávky HC Kometa Brno: 23. Šulla (Štulo), 23. Panasenko (Brabenec)

  • Průběh zápasu

    2:0, 2:2, 6:2

  • Rozhodčí

    Zedníková – Jurak, Černohlávek

  • Sestava domácích

    Trejbal (T. Winkelhöfer) – Žák, Š. Postl, Břenda, Uhlík, J. Winkelhöfer (C), Honzík, Bozseník – Raichl (A), Koky (A), Trefný – Kurnat, Cvikl, Vondráček – Petružálek, M. Peroutka, L. Dostál – Bednařík.

  • Sestava hostů

    J. Váňa (Hradil) – Polák, Vyhlídal (A), Beroun, M. Mátl (C), Krämer, J. Veselý, Panasenko – Šulla, Kubín, Štulo (A) – Prchal, Brabenec, Kerbler – Kukleta, Stibůrek, Š. Daněk – Čajka.


Reportáž

První vážnější situace v zápase nastala v sedmé minutě a hned z toho šel Litvínov do vedení. Trefný poslal touš na vrchol levého kruhu, tam byl volný Marek Peroutka, který poslal černou gumu nad beton brankáře hostů. Verva mohla zdvojnásobit vedení v přesilové hře, ovšem všechny domácí pokusy zastavil Váňa. Kometa se do šancí dostávala sporadicky, Trejbal své mužstvo vždy dokázal podržet. V polovině osmnácté minuty žlutočerná družina vstřelila druhou branku. Raichl udržel puk a poslal jej na pravý kruh, tam Bednařík vystřelil. No a těsně před brankářem Váňou změnil svou tečí směr puku Jindřich Koky.

Vstup do prostředního dějství ovšem vyšlo lépe Moravanům. Jakub Šulla dostal po nešťastné teči puk do slotu a forhendem prostřeluje Trejbala střelou nad beton k pravé tyčce. A to nebylo vše, jelikož již za čtrnáct vteřin bylo srovnáno. Brabenec nastartoval po buly Jaroslava Panasenka, který dokázal znovu prostřelit domácího brankáře. Litvínov byl tímto stavem lehce zaskočený, až krátce za polovinou zápasu si dokázal vzít ztracené vedení zpět. V přesilové hře Tobias Uhlík ideálně tečoval pobídku Bozseníka od modré čáry.

Dvě minuty po startu závěrečné dvacetiminutovky Verva dokázala opět odskočit. V další početní výhodě byl sám na levém kruhu Jonáš Bednářík, který se trefil přesně k bližší tyči. O dvě minuty později dostal další skvělý pas na kruh Bednařík, tentokrát nicméně ještě oslovil na druhé vlně Václava Raichla, který z jedničky poslal rychle puk do sítě. A Verva byla nadále při chuti. V 51. minutě předvedli domácí parádní kombinaci, tentokrát byl na konci Jindřich Koky, který znovu poslal puk do černého. Závěer zápasu už si Severočeši svědomitě pohlídali, na svém ledě porazili Kometu 6:2.