Zápasy - Dorost 05. 01. 2024, Jakub Štěrba

Dorost na úvod nového roku veze dva body z Tábora

I dorostenci mají za sebou první zápas v novém roce. V jihočeském Táboře dospělo utkání až do samostatných nájezdů, kde byl Litvínov úspěšnější.

3. kolo, 05.01.2024, Tábor, Zimní stadion
logo HC Tábor
logo HC VERVA Litvínov
HC Tábor HC VERVA Litvínov
4 5sn
  • Třetiny

    2:0, 1:3, 1:1 – 0:0 – 0:1
  • Střely na branku

    26:59
  • Vyloučení

    3:4
  • Využití

    0:2
  • V oslabení

    0:0
  • Diváků

    60

  • Branky a nahrávky
  • Průběh zápasu

    2:0, 2:2, 3:2, 3:4, 4:4, 4:5

  • Rozhodčí

    Vokoun – Gabriel, Hnilička

  • Sestava domácích

    Moustafa (A. Spálenka) – Céza, V. Mašek, Rob. Mohyla, Pufr (A), Bačo, Špaček, Kostka – Suchan, Slívko, Bartuška – Nevšímal, S. Pánek (C), V. Svoboda – Strachota, Slabý, Šustík – Podzimek.

  • Sestava hostů

    Trejbal (Udržal) – Uhlík, Š. Postl, Břenda, Winkelhöfer (C), Babka, Žák, Bozseník – Záruba, L. Dostál, M. Peroutka – Raichl (A), Koky (A), Trefný – Kurnat, Vondráček, Bednařík.


Reportáž

Lépe do zápasu vstoupili domácí, v polovině osmé minuty se Jiří Strachota hnal sám na branku Litvínova, Trejbal jeho úmysl nicméně přečetl. O dvě minuty přesto už brance zabránit nedokázal. Štěpán Nevšímal si všiml odraženého kotouče, najel si mezi kruhy, odkud se trefil rychlým švihem. A co víc, za 29 vteřin kohouti dokázali svůj náskok dokonce zdvojnásobit. Trejbal neudržel lehké nahození z pravé strany a pohotový Matěj Slabý už měl před sebou snadný úkol. Snížit mohl Adam Babka, jeho tvrdá rána ovšem v brance neskončila, po dvaceti minutách tak vedli domácí o dvě branky.

Litvínov zadělal na drama po pár minutách prostřední části, když Jonáš Bednařík z levého kruhu v početní výhodě prostřelil vše, co mu stálo v cestě. Krátce za polovinou zápasu Verva dokonce srovnala s Táborem účty. Do samostatného úniku se dostal Antonín Vondráček, který svůj nájezd zužitkoval rychlou střelou k levé tyči. V polovině 39. minuty si Tábor ale vzal ztracené vedení zpět. Jiří Strachota si najel za záda obránců, kam také dostal přesný pas, Trejbal byl posléze proti jeho rychlé střele bezmocný. Poslední slovo ve druhé třetině měli ale přece jen Severočeši. Dvě vteřiny před odchodem do šaten využil přesilovou hru Jindřich Koky.

Jak hosté skončili druhou část, tak stejně začali poslední dvacetiminutovku. Postl po 44 vteřinách našel hokejku Marka Peroutky, který puk šikovně usměrnil mezi tři tyče. Ve vlastním oslabení poté ujel všem obránce Jakub Winkelhöfer, náskok Litvínova ale nadále zůstával pouze jednobrankový. Lépe si nevedl ani Václav Svododa, který v podobné šanci vůbec netrefil branku. Kohouti v samotném závěru zkusili hru bez brankáře a risk tentokrát pro ně znamenal zisk. Mohyla našel na levém kruhu Jiřího Strachotu, který přesnou ranou poslal zápas do prodloužení.

V něm se o držiteli bonusového bodu nerozhodlo, na řadu tak musela přijít disciplína zvaná samostatné nájezdy. Rozhodnutí přišlo až v šesté sérii, kde zápas rozhodl střelou mezi betony Václav Raichl. Verva z prvního zápasu v novém roce bere dva body, Tábor na jeho ledě porazila 5:4 po nájezdech.