Zápasy - Dorost 06. 01. 2024, Jakub Štěrba

Dorostu utekl v Jihlavě začátek a domů se vrací bez bodů

Včera vybojoval litvínovský dorost dva body na ledě Tábora, na tento úspěch chtěli navázat v dalším zápase v Jihlavě, tam jim ovšem utekl start utkání.

4. kolo, 06.01.2024, Jihlava, Malá hala
logo HC Dukla Jihlava
logo HC VERVA Litvínov
HC Dukla Jihlava HC VERVA Litvínov
6 3
  • Třetiny

    3:1, 1:1, 2:1
  • Střely na branku

    30:30
  • Vyloučení

    8:11
  • Využití

    1:2
  • V oslabení

    0:0
  • Diváků

    58

  • Branky a nahrávky
  • Průběh zápasu

    2:0, 2:1, 4:1, 4:2, 5:2, 5:3, 6:3

  • Rozhodčí

    Čelechovský – Augusta, Holub

  • Sestava domácích

    Štěbeták (Bican) – Tomica, Tramba, Zmrhal, Holas, Slavíček, Podroužek (A), Verbeshchuk – Katolický, Š. Adamec, Kytka – Chvátal (C), Nejedlý, Grabowski – Kouba, Lukáš, Hrodek – Beraczka.

  • Sestava hostů

    Trejbal (Udržal) – Žák, Břenda, Uhlík, Winkelhöfer (C), Babka, Š. Postl, Bozseník – Cvikl, L. Dostál, M. Peroutka – Raichl (A), Koky (A), Trefný – Kurnat, Vondráček, Bednařík.


Reportáž

Dukla měla lepší vstup do zápasu, hned po necelé minutě se zjevil sám před brankáře Ondřej Chvátal, který si v zakončení vedl chladnokrevně. V polovině čtvrté minuty bylo s Vervou ještě hůře. Po rychlé souhře se opřel do puku Šimon Katolický, který prostřelil vše, co mu stálo v cestě. O dvě minuty se prosadili i hosté. Bleskově po vyhraném buly se puk dostal na pravou stranu, odkud se nemohl trefit přesněji Jan Trefný. Bláznivý úvod nicméně pokračoval. Nejedlý si pro sebe vyhrál buly, následně oslovil u druhé tyče volného Henryka Gragowskiho, který měl před sebou již jen prázdnou bránu. Obě mužstva si posléze zahrála ještě přesilovou hru, skóre se v první periodě ale již nezměnilo.

Prostřední část odšpuntoval svou hezkou akcí Šimon Katolický. Ten po pravé najel do pásma, následně obkroužil litvínovskou klec a posunul kotouč na vrchol na hůl Štěpána Adamce. Ten neváhal ani chvíli a z první vypálil, avšak pouze do betonů litvínovského gólmana. Nedlouho poté si až před Štěbetáka najel Václav Raichl, ten ovšem náskok Dukly nesnížil. V polovině zápasu naopak Jihlava mířila přesně. Henryk Grabowski byl důrazný na brankovišti a po jeho zásahu vedli domácí již o tři branky. Třetí třetina avšak ještě slibovala drama, jelikož poslední slovo ve druhé části měli přece jen hosté. V přesilové hře si najel před branku obránce Jakub Winkelhöfer, který přes beton snížil na 2:4.

Severočeši si zahráli na úvod závěrečné dvacetiminutovky přesilovou hru, jenomže místo tížené kontaktní branky Jihlava krátce po ubráněném oslabení sama trestala. V situaci dvou na jednoho našel Katolický hůl Daniela Kytky, který jen jemně tečoval za záda Trejbala. Jan Trefný ještě dokázal jednou snížit, když v početní výhodě dostal ideální přihrávku. Jenomže závěrečný risk s odvolaným brankářem jim nevyšel. Radek Nejedlý si vzal puk pod svá bedra, najel si do pásma, odkud trefil prázdnou bránu. Litvínov prohrál v Jihlavě 3:6.

Ohlasy

logo HC Dukla Jihlava

HC Dukla Jihlava

Michal Broš

V utkání s Kladnem jsme trochu žehrali na nedostatek energie, nastavení, přístup, touhu po tom, abychom do toho od prvního střídaní šlapali. To tam nyní bylo a víceméně dva rychlé góly utkání rozhodly. Přestože nás soupeř chvílemi tlačil a měli jsme zbytečně moc vyloučení. Hodně jsme se tedy bránili, ale po celou dobu jsme drželi náskok dvou gólů a když už to vypadalo, že se soupeř k nám přibližuje, tak jsme dokázali odskočit. Poděkovali jsme klukům jednak za parádní přístup a jednak za to, že to zvládli proti silnému soupeři.

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Robert Kaše

Zhodnocení je úplně jednoduché. Vstoupili jsme špatně do zápasu a už ve druhé minutě jsme prohrávali 0:2. Pak se to už těžko dohánělo. Předchozí duel byl v tomto hodně stejný, což nás stálo hodně sil a teď, hned následující den, jsme už neměli sílu na obrat a soupeř zaslouženě vyhrál.