Zápasy - Dorost 20. 01. 2024, Jakub Štěrba

Dorost po skvělém obratu slaví zisk dvou bodů

Tento týden sehráli litvínovští dorostenci pouze jediný zápas. V sobotu jejich cesta vedla do středních Čeh, kde se Verva utkala s Rytíři.

8. kolo, 20.01.2024, Kladno, ČEZ STADION Kladno
logo Rytíři Kladno
logo HC VERVA Litvínov
Rytíři Kladno HC VERVA Litvínov
5 6sn
  • Třetiny

    1:1, 3:3, 1:1 – 0:0 – 0:1
  • Střely na branku

    39:63
  • Vyloučení

    3:5
  • Využití

    3:1
  • V oslabení

    0:0
  • Diváků

    60

  • Branky a nahrávky

    Branky a nahrávky Rytíři Kladno: 6. Pěch (T. Kozák), 23. Rambousek (Valuš), 27. Pytlík (Müller), 34. Klempíř, 55. Dörfl (Klempíř, T. Kozák)

    Branky a nahrávky HC VERVA Litvínov: 11. Bednařík (Koky), 28. M. Peroutka (Winkelhöfer), 29. Raichl (Trefný), 35. Raichl (Bednařík, Winkelhöfer), 56. Petružálek (Trefný, Winkelhöfer), rozh. náj. Petružálek

  • Průběh zápasu

    1:0, 1:1, 3:1, 3:3, 4:3, 4:4, 5:4, 5:5, 5:6

  • Rozhodčí

    Folk – Karda, Hák

  • Sestava domácích

    Hájek – Borkovec, Dörfl, Müller, Hausner, Háž, Krása – Rambousek, Pěch, Kozák, Klempíř, Trojna, Pytlík, Kulich, Valuš, Beran.

  • Sestava hostů

    Trejbal – Uhlík, Winkelhöfer, Honzík, Babka, Postl – Dostál, Peroutka, Raichl, Koky, Trefný, Kurnat, Vondráček, Bednařík, Petružálek.


Reportáž

Začátek utkání přinesl opatrný hokej, vše prolomil na konci šesté minuty Matyáš Pěch, který se dostal za obranu Severočechů a přesnou ranou nedal Trejbalovi šanci zasáhnout. Kladno bylo po vstřelené brance aktivní, jenomže v polovině úvodní se z ničeho nic prosadila i Verva. Jonáš Bednařík vystřelil ukrytou ránu z pravého kruhu a kotouč si našel cestu mezi betony až do sítě. Obě mužstva si posléze vyzkoušela po jedné přesilové hře, skóre se v první třetině ale již nezměnilo.

Krátce po startu prostřední periody si Rytíři vzali zpět ztracené vedení. Mezi kruhy zůstal nehlídaný Matěj Rambousek, který z jedničky poslal puk do sítě. A to nebylo vše, nedlouho poté využil přesilovou hru Dominik Pytlík a Kladno rázem vedlo o dvě branky. Tento stav ale vydržel jen pár vteřin. V následující minutě vyslal z osy hřiště fantastickou ránu bekhendem Marek Peroutka. A co víc, za 67 vteřin bylo srovnáno. Těsně před brankářem šikovně tečoval kotouč Václav Raichl, Hájkovi propadl puk mezi betony. Utkání bohaté na góly avšak pokračovalo. Adam Klempíř všechny přebruslil a litvínovského brankáře záhy překonal bekhendovou kličkou. Václav Raichl ale bleskově zase srovnal, když dostal fantastickou přihrávku na pravý kruh. Po čtyřiceti minutách platil nerozhodný stav 4:4.

Závěrečná perioda přinesla opatrný hokej, na hráčích bylo vidět, že se nikdo nechce dopustit osudové chyby. Jako první zahrozil Litvínov, Hájek ale zvládl zastavit i dvojnásobnou dorážku z hranice brankoviště. Kulich pro změnu trefil jen lapačku Trejbala. V 55. minutě šlo potřetí Kladno do vedení. Krátce po vyhraném buly vystřelil od modré čáry David Dörfl a puk si našel cestu až do brány. Ze stejné pozice vystřelil na druhé straně i Jakub Petružálek a vedl si naprosto stejně. Zápas tak za stavu 5:5 dospěl až do prodloužení.

V něm se nerozhodlo, o držiteli bonusového bodu tak musely rozhodnout až samostatné nájezdy. V nich kralovali oba brankáři. Do branky propadl pouze jediný kotouč, v páté sérii o všem rozhodl Jakub Petružálek, který našel mezeru mezi betony. Litvínov porazil Kladno na jeho ledě 6:5 po nájezdech.