Zápasy - Dorost 28. 02. 2024, Jakub Štěrba

Vítězná série dorostu skončila na ledě Sparty

Litvínovští dorostenci v dohrávce desátého kola zajížděli do hlavního města, kde se utkali se Spartou. Po pěti zápasech zde Severočeši našli svého přemožitele, přesto Verva nadále zůstává na prvním místě tabulky.

10. kolo, 28.02.2024, Praha - Holešovice, Sportovní hala Fortuna
logo HC Sparta Praha
logo HC VERVA Litvínov
HC Sparta Praha HC VERVA Litvínov
4 2
  • Třetiny

    1:0, 1:1, 2:1
  • Střely na branku

    14:37
  • Vyloučení

    4:4
  • Využití

    0:0
  • V oslabení

    0:0
  • Diváků

    33

  • Branky a nahrávky

    Branky a nahrávky HC Sparta Praha: 1. M. Bolocan (A. Burda II, Cichoň), 30. Čížek (M. Bolocan, Cichoň), 42. M. Bolocan (Trachta, Čížek), 56. M. Bolocan (Čížek, Cichoň)

    Branky a nahrávky HC VERVA Litvínov: 21. Raichl (J. Winkelhöfer, Bednařík), 44. Bednařík (Raichl, Koky)

  • Průběh zápasu

    1:0, 1:1, 3:1, 3:2, 4:2

  • Rozhodčí

    Šmika – Tuháček, Motl

  • Sestava domácích

    Tvrzník (Hanousek) – Hoznourek, Dufek (A), Cichoň (C), Nedvěd, Toms, Žuffa, A. Burda II – Prichodko, Pa. Poláček, M. Bolocan – Hrubý, Čížek, F. Novák – Hlinka, D. Novotný, Trachta – B. Adamec.

  • Sestava hostů

    Udržal (Trejbal) – Břenda, Žák, J. Winkelhöfer, Honzík, Š. Postl, Bozseník – L. Dostál, M. Peroutka, Danihelka – Raichl, Koky, Vesecký – Kurnat, Cvikl, Vondráček – Bednařík.


Reportáž

Lepší vstup do tukání měla domácí Sparta, Matei Bolocan totiž již na konci první minuty dostal na útočné modré čáře přihrávku, načež ujížděl sám na litvínovského brankáře, gólmana Kryštofa Udržala dokázal skvěle vymíchat a nakonec mu poslal kotouč do teploměru. Hostům ze severozápadních Čech se po prvním gólu nedařilo najít si cestu do útočného pásma. Naopak, do dalších šancí se právě dostávali dorostenci Sparty. Matěj Toms nahodil do útočného pásma a u kotouče byl jako první deváťák Patrik Poláček, velmi rychle se ale vrátil zpět do neutrální třetiny ledové plochy. Na to navázala obrovská šance Mateie Bolocana a Matěje Tomse, kteří ujížděli v přečíslení dva na jednoho. Bolocan posílal přihrávku přes osu na Tomse, tomu se ale nepodařilo se mu zakončit do poodkryté části branky. V 11. minutě se do nebezpečné akce z brejku Tadeáš Trachta a Jakub Čížek, kdy první jmenovaný přihrál druhému do předbrankového prostoru, Čížek ale nedokázal puk zvednout nad Udržalovy betony. V závěru první třetiny zkusil štěstí z další gólové šance ještě David Hrubý, ujížděl sám na Udržala, když se ale dostal až před něj, nedokázal zakončit a navíc v pádu narazil koleno na levou tyčku. Po dvaceti minutách tak vedla Sparta nejtěsnějším možný rozdílem.

Do následující dvacetiminutovky vkročili pro změnu lépe chemici - rovněž bleskovým gólem. Kapitán Litvínova Jakub Winkelhöfer poslal křižnou přihrávku na Václava Raichla, který využil toho, že si Tvrzník do poslední chvíle myslel, že střílet bude Winkelhöfer, a zakončil do téměř prázdné branky. O půl minuty si litvínovští hokejisté zahráli i přesilovou hru, během které se do výraznějších šanci dostali až po její polovině Marek Peroutka a Šimon Postl, k zakončení nedošlo. Ve 27. minutě se v další početní výhodě dostali svěřenci Roberta Kašeho do nebezpečné šance. Tvrzník vyrazil kotouč přímo na hokejku Raichla, ten měl před sebou prázdnou branku, ale trefil pouze boční síťku sparťanské branky. A o tři minuty později si Sparta vzala vedení zpět! Na Udržala vystřelil z vrcholku pravého kruhu Matei Bolocan, načež litvínovskému gólmanovi puk spadl k levé tyčce, kde už čekal Jakub Čížek, který poslal puk do prázdné litvínovské branky. Na gól na 2:1 navázala delší chvíle hry ve středním pásmu, ze kterého se do toho útočného nakonec probojoval Matei Bolocan, jenž posílal přes osu puk na Tadeáše Trachtu, který stál před prázdnou brankou. Puk ale nedokázal usměrnit do poloodkryté branky a šanci spálil.

A i to poslední dějství začalo brankou! Z nenápadné akce, kterou rozjel Trachta, jehož střela vypálena z pravého kruhu trefila jen obránce chemiků, se pak dostala až k Matei Bolocanovi, od kterého se nakonec kotouč odrazil mezi betony Udržala, který nestihl zpracovat rychlou změnu směru. Vrátit se na rozdíl pouhé branky se podařilo litvínovským dorostencům o necelé dvě minuty později. Do sítě dorazil od levé tyčky kotouč Jonáš Bednařík. A v 56. minutě přichází po několika šancích obou stran dokonce i hattrick! Dorostenci Sparty ujížděli v přečíslení dva na jednoho a Matei Bolocan vzal střelu na sebe a udělal dobře - z pravého kruhu se trefil do opačného rohu Udržalovy branky. Verva po pětí zápasech našla svého přemožitele, v hlavním městě podlehla Spartě 2:4.

Ohlasy

logo HC Sparta Praha

HC Sparta Praha

Jan Hlaváč

Bylo to velmi vyrovnané a pro nás byl zápas velmi důležitý. Za tu tvrdou práci a zodpovědnost, se kterou jsme s Litvínov porazili, jsme si tři cenné body zasloužili.

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Robert Kaše

Do zápasu jsme vstoupili špatně. První chvíle jsme se hledali a dostali během toho gól. Z toho se pak už jen velmi těžce leze, psychika dělá své. Ve druhé třetině jsme se je snažili tlačit a vyrovnali jsme. Bohužel ale jsme ale dostali další gól, což nás pak položilo. Moc jsme nestříleli, jak se říká, není ranky, není branky.