Zápasy - Dorost 02. 02. 2024, Jakub Štěrba

Nepovedené vstupy do třetin, dorost těsně padl ve Zlíně

Po téměř čtrnácti dnech vyjeli k dalšímu zápasu litvínovští dorostenci. Soupeřem jim byli Berani ze Zlína.

11. kolo, 02.02.2024, Zlín, CCM Aréna
logo PSG Zlín
logo HC VERVA Litvínov
PSG Zlín HC VERVA Litvínov
3 2
  • Třetiny

    1:1, 1:1, 1:0
  • Střely na branku

    30:34
  • Vyloučení

    3:4
  • Využití

    1:2
  • V oslabení

    0:0
  • Diváků

    150

  • Branky a nahrávky

    Branky a nahrávky PSG Zlín: 12. Pečner (Kos, Mořkovský), 21. Matula (Kos), 41. T. Schmied (Pečner, Kos)

    Branky a nahrávky HC VERVA Litvínov: 7. Bednařík (Raichl, Koky), 26. Raichl (M. Peroutka)

  • Průběh zápasu

    0:1, 2:1, 2:2, 3:2

  • Rozhodčí

    Škach – Kučera, Peluha

  • Sestava domácích

    Šimšálek (Ševců) – Mikel, Mořkovský, Mi. Sedláček, T. Schmied, J. Kubečka, Uřičář (A), F. Sedláček – Kočica, Venený, Pluskal – Doležal, Kos (C), Matula – Pečner, Nesrsta, V. Pravda – Holba.

  • Sestava hostů

    Udržal (Trejbal) – Břenda, Uhlík, Honzík, Řepka, Š. Postl, Bozseník – L. Dostál, M. Peroutka, Raichl (A) – Koky (C), J. Záruba, Vesecký – Vondráček, Bednařík, Petružálek – Cvikl.


Reportáž

Do utkání vstoupili lépe Ševci, Matěj Holba však na konci druhé minuty zakončoval těsně vedle. Na druhé straně se dostal do ideální pozice Jindřich Koky, rovněž prostor mezi třemi tyčemi ale netrefil. Litvínov si následně zahrál početní výhodu, kterou dokázal využít. Václav Raichl od modré čáry vykouzlil fantastický křižný pas na Jonáše Bednaříka, který usměrnil kotouč do sítě. Ve dvanácté minutě ovšem přišla odpověď Zlína. Lukáš Pečner dostal přihrávku mezi obránce a ranou z osy hřiště srovnal účty. Ke konci první třetiny Matyáš Pluskal vracel v situaci dvou na jednoho puk spoluhráči před branku, Udržal ale podržel Litvínov zákrokem pravým betonem.

Prostřední část odšpuntoval Adam Matula, který po zisku kotouče v útočné třetině překvapil litvínovského brankáře ranou z velmi ostrého úhlu. Náskok Beranů nicméně vydržel pouhé čtyři minuty. Marek Peroutka oslovil na modré čáře Václava Raichla, který si ještě sjel od střelecké pozice a rychlým švihem se trefil přesně k tyči. Jindřich Koky mohl záhy strhnout vedení na stranu hostí. Po přihrávce zpoza branky však ze slotu minul. Marek Peroutka posléze ani nadvakrát nepřekonal maskovaného muže ševců. I po čtyřiceti minutách tak nadále platil nerozhodný stav.

Domácí Zlín skvěle vstoupil i do závěrečného dějství. Dominik Kos podržel za brankou kotouč, ten poté servíroval na brankoviště, jenomže hrací předmět si nakonec našel cestu až na modrou čáru, kde byl zaparkovaný Tadeáš Schmied, jenž následně prostřelil vše před sebou. O minutu později Litvínovští rozpoutali před domácím brankovištěm závar, brankář Šimšálek svůj tým podržel a nakonec puk zalehl. Obě mužstva si krátce na to zahráli po jedné přesilové hře, skóre se však nadále neměnilo. Pět minut před koncem mohl rozhodnout Matyáš Pluskal, který vypíchl protihráči puk a ujížděl sám na hostující branku. Forhendovým blafákem však nevyzrál na brankáře Udržala. V samotném závěru zkusila Verva hru bez brankáře, ta ovšem nebyla úspěšná, na ledě Zlína prohrála těsně 2:3.