Zápasy - Dorost 03. 02. 2024, Jakub Štěrba

Dorost se z tripu vrací bez dobu, Kometa rozhodla ve druhé třetině

Včera litvínovští dorostence těsně prohráli na ledě Zlína, dnes svedli další boj o body na ledě Komety.

12. kolo, 03.02.2024, Brno, Winning Group Arena
logo HC Kometa Brno
logo HC VERVA Litvínov
HC Kometa Brno HC VERVA Litvínov
5 1
  • Třetiny

    0:0, 3:0, 2:1
  • Střely na branku

    51:19
  • Vyloučení

    5:5
  • Využití

    2:0
  • V oslabení

    0:0
  • Diváků

    74

  • Branky a nahrávky

    Branky a nahrávky HC Kometa Brno: 24. Hartl (Kubín, Vyhlídal), 26. Brabenec (Kerbler, Šulla), 31. Čajka (Kubín, Kukleta), 42. Kerbler (Šulla, Brabenec), 43. Kubín (Hartl)

    Branky a nahrávky HC VERVA Litvínov: 46. Petružálek (Uhlík, M. Peroutka)

  • Průběh zápasu

    5:0, 5:1

  • Rozhodčí

    Karpíšek – Husák, Tomanička

  • Sestava domácích

    Váňa (Král) – Polák, Vyhlídal (A), Panasenko, Mátl (C), Krämer, Veselý – Hartl, Kubín, Štulo (A) – Šulla, Brabenec, Kerbler – Prchal, Stibůrek, Daněk – Kukleta, Čajka.

  • Sestava hostů

    Trejbal (Udržal) – Břenda, Uhlík, Honzík, Řepka, Postl, Bozseník – Dostál, Peroutka, Záruba – Raichl (A), Koky (C), Vesecký – Vondráček, Bednařík, Petružálek.


Reportáž

Zpočátku první třetiny to vypadalo, že se celý souboj ponese ve vyrovnaném duchu. Bylo možno pozorovat, jak se hráči obou mančaftů střídají v držení puku, pročež oba týmy pravidelně prověřovaly pozornost obou brankářů. Krom toho bylo k vidění také mnoho vyloučení, s čímž přicházely také úseky hry hrané v početní převaze. Přesilovku si zahrála jak Kometa, tak i hostující Litvínov, leč ani jedna z nich nevyústila ve vstřelený gól. Nicméně, i skrze bezbrankovou úvodní dvacetiminutovku si dokázali skvělou příležitost vytvořit například Vojtěch Kubín se šikovným deváťákem Michalem Hartlem, když první zmiňovaný zkušeně zavezl kotouč do obranné třetiny Severočechů a Hartl jej pak mohl dorážet za záda brankáře hostí. I přesto však siréna zakončila herní úsek za stavu 0:0.

Prostřední dějství se neslo v úplně jiném duchu než předchozí část. Hráči Komety najednou naprosto nekompromisně diktovali tempo hry, což se mimo jiné odrazilo i na razantní změně stavu. Skóre otevíral hned po necelých čtyřech minutách druhé třetiny Michal Hartl. Celou akci započali jeho spoluhráči Marek Vyhlídal a Vojtěch Kubín, když v souboji u mantinelu za soupeřovou bránou vybojovali kotouč, jejž nakonec šikovně protlačili na mladíkovu hůl. Hartl pak už jen z prostoru před brankou neomylně zakončil za záda hostujícího gólmana . Tímto však velkolepé představení nekončilo, hned vzápětí Jan Krebler a Jan Šulla díky svojí spolupráci získali puk do svého držení a vytvořili tak šanci pro Jana Brabence, jemuž se taktéž zadařilo rozvlnit síť hostující klece a odskočit tak od soupeře o další branku. Blížila se časová hranice deseti minut do hvizdu oznamujícímu konec druhé dvacetiminutovky, když se stav utkání měnil ve prospěch domácího mužstva již potřetí. Nebyl to nikdo jiný než Artěm Chaika, komu se opět s dopomocí spoluhráče Kubína zadařilo dotlačit puk za záda brankáře hostujícího mančaftu a navýšit tak vedení Brna.

Závěrečnou třetinu hry započali dorostenci modrobílého družstva velkolepě, a to konkrétně další vstřelenou brankou. Tentokráte se gólem blýsknul mladý útočník Jan Kerbler, jenž se ve spolupráci se spoluhráčem Štullou měnil skóre již počtvrté v tomto utkání. Ani s takto vysokým vedením však hráči Komety spokojeni nebyli. Necelé dvě minuty v návaznosti na čtvrtou branku Moravanů se Brnu naskytla možnost dalších dvou minut hry pěti proti čtyřem. Po krátké skrumáži před brankou hostí, k níž v tomto časovém úseku došlo, si našel dobrou pozici v předbrankovém prostoru Vojtěch Kubín, jenž nakonec šikovně dostal kotouč za brankovou čáru. Jen málo chybělo k tomu, aby si brněnský gólman Jakub Váňa připsal na svůj účet již třetí čisté konto v řadě, leč během poslední čtvrthodiny hry se tým z Litvínova usadil ve vlastním útočném pásmu, kde chvíli ždímal brněnské hráče, díky čemuž se nakonec první a jedinou branku zadařilo dostat do svatyně domácích Jakubu Petružálkovi.