Zápasy - Dorost 16. 02. 2024, Jakub Štěrba

Dorost po repre pauze smetl Tábor

Reprezentační přestávka je u svého konce, znovu do akce tak vyjeli litvínovští dorostenci. Soupeřem jim byl Tábor, který dokázali v letošní sezóně již třikrát porazit.

13. kolo, 16.02.2024, Litvínov, Zimní stadion Ivana Hlinky
logo HC VERVA Litvínov
logo HC Tábor
HC VERVA Litvínov HC Tábor
5 0
  • Třetiny

    1:0, 3:0, 1:0
  • Střely na branku

    59:21
  • Vyloučení

    5:8
  • Využití

    0:0
  • V oslabení

    0:0
  • Diváků

    110

  • Branky a nahrávky

    Branky a nahrávky HC VERVA Litvínov: 15. M. Peroutka (Trefný, Honzík), 23. Trefný (M. Peroutka), 24. Raichl, 36. Koky (Winkelhöfer, Bednařík), 53. L. Dostál (M. Peroutka)

  • Průběh zápasu

    0:0, 5:0

  • Rozhodčí

    Šmika – Štěpánek, Pavlačková

  • Sestava domácích

    Trejbal (Pinc) – Břenda, Uhlík, Žák, Winkelhöfer (C), Honzík, Babka, Š. Postl, Bozseník – L. Dostál, M. Peroutka, Raichl (A) – Koky (A), Trefný, Vesecký – Vondráček, Bednařík.

  • Sestava hostů

    Moustafa (Neduchal) – Céza, V. Mašek, Rob. Mohyla, Pufr (A), Bačo, Špaček, J. Šťastný – Slívko, Slabý, Suchan – Bartuška, S. Pánek (C), V. Svoboda – Botka, Šustík, Bušta – Strachota.


Reportáž

První velká příležitost přišla na začátku osmé minuty, Sebastian Pánek našel na ose volného kolegu, ale Václav Svoboda pálil z první forhendem jenom nad břevno. Hosté mohli odpovědět v přesilové hře, krátce po sobě hrál Tábor rovnou dvě, avšak skóre se nadále neměnilo, přestože Vojtěch Špaček a Jan Šťastný to měli na lopatě, ale nedokázali trefit odkrytou branku Chemiků. A mrzet je to mohlo dvojnásob, protože záhy šel do vedení Litvínov. Trefný zpoza branky dal touš na osu, tam byl mezi kruhy zcela volný Marek Peroutka, který poslal nad betonem Moustafy černou gumu do sítě. Krátce před koncem úvodní části ujel Jiří Strachota do rychlého brejku, položil si brankáře Trejbala, avšak nedokázal pak bekhendem na zadní tyčce zvednou puk nad jeho beton.

A tak Verva znovu trestala. V úvodu prostřední periody domácí zdvojnásobili své vedení. Jan Trefný si najel do pásma podél pravého mantinelu, hostujícího brankáře poté překonal parádní forhendovou kličkou. Uběhlo pouhých 24 vteřin a již to bylo o tři. Po střele Jakuba Winkelhöfera poslal kotouč do odkryté části branky Moustafy Václav Raichl. Severočeši byli při chuti a krátce za polovinou zápasu svůj náskok ještě více navýšili. Jindřich Koky si vyjel na modrou host, odkud pak ostrým forhendem propálil gólmana Tábora přesnou střelou k levé tyčce. Po čtyřiceti minutách tak vedl Litvínov již rozdílem třídy 4:0.

V poslední dvacetiminutovce už prakticky o nic nešlo, jelikož Verva hrála ve velké pohodě a poctivě si hlídala svůj vypracovaný náskok. V dobré příležitosti se ocitl znovu Koky, tentokrát jeho bekhend avšak nebyl přesný. Litvínov si následně zahrál početní výhodu, kterou v momentě, kdy se již vracel vyloučený Céza na led, využil. Na modré čáře si vzal kotouč pod svá bedra Lukáš Dostál a svou následnou ranou nedal gólmanovi šanci zasáhnout. Závěr utkání už se v pohodě dohrál, Litvínov na svém ledě zvítězil po reprezentační přestávce jednoznačně 5:0.