Zápasy - Dorost 18. 02. 2024, Jakub Štěrba

Dorost zasypal Jihlavu osmi góly!

Včera si litvínovští dorostenci smlsli na Táboru a dnes v této chuti pokračovali i proti Jihlavě, té vstřelili hned osm branek.

14. kolo, 17.02.2024, Litvínov, Zimní stadion Ivana Hlinky
logo HC VERVA Litvínov
logo HC Dukla Jihlava
HC VERVA Litvínov HC Dukla Jihlava
8 3
  • Třetiny

    2:2, 4:0, 2:1
  • Střely na branku

    42:26
  • Vyloučení

    9:7
  • Využití

    6:1
  • V oslabení

    1:0
  • Diváků

    100

  • Branky a nahrávky

    Branky a nahrávky HC VERVA Litvínov: 6. Bozseník (M. Peroutka, Uhlík), 20. Koky (Raichl, Winkelhöfer), 21. Bednařík (Koky, Raichl), 27. M. Peroutka (Bozseník, Uhlík), 38. Bednařík (Koky, Raichl), 40. Bednařík (Raichl), 44. Koky (Bozseník, Trefný), 60. L. Dostál (Winkelhöfer, Raichl)

    Branky a nahrávky HC Dukla Jihlava: 1. Zmrhal (Hospodka, Katolický), 18. Tomica (Lukáš, Trefil), 46. Holas (Chvátal, Hospodka)

  • Průběh zápasu

    0:1, 1:1, 1:2, 7:2, 7:3, 8:3

  • Rozhodčí

    Helecz – Janíček, Šimek

  • Sestava domácích

    Trejbal (Winkelhöfer) – Uhlík, Žák, Winkelhöfer (C), Honzík, Babka, Š. Postl, Bozseník – L. Dostál, M. Peroutka, Raichl (A) – Koky (A), Trefný, Vesecký – Kurnat, Vondráček, Bednařík.

  • Sestava hostů

    Štěbeták (Bican) – Tramba, Tomica, Slavíček, Podroužek (A), Zmrhal, Holas, Verbeščuk – Chvátal (C), Š. Adamec, Kytka – Hospodka, Katolický, Kouba – Hanzák, Lukáš, Trefil – Volodin.


Reportáž

Do zápasu vstoupila lépe jihlavská Dukla. David Zmrhal pálil hned v první minutě bleskově od modré čáry a jeho rána nemohla být přesnější. Vzápětí si nicméně zahrála Verva početní výhodu, kterou se štěstím využil David Bozseník. Jenomže další slovo měli znovu hosté. Viktor Tomica si sjel do předbrankového prostoru a pohotovou dorážkou překonal domácího brankáře. Do kabin se šlo přesto za vyrovnaného stavu. Raichl si udělal prostor na pravém kruhu, místo střely ale oslovil před brankou svého kolegu Jindřicha Kokyho, který puk ideálně usměrnil do sítě.

A hned krátce po startu prostředního dějství Litvínov dokázal otočit zápas na svou stranu. Štěbeták ještě zachytil další teč Kokyho, avšak Jonáš Bednařík krátce na to přece jen došťoural puk za jeho záda. Vstřelená branka domácí tým nakopla a následně začali Severočeši na ledě válet. Hned ve 27. minutě totiž Marek Peroutka vystřelil krátce za modrou čárou a jeho pokus skončil přesně u bližší tyče. Následně dostal přihrávku od zadního mantinelu před ní Jonáš Bednařík a ten přesnou ranou znovu zamířil do černého. A v poslední minutě se Verva prosadila ještě jednou, dokonce ve vlastním oslabení. Po skvělé kombinaci završil svůj hattrick Jonáš Bednařík, který měl před sebou jen prázdnou bránu.

Ani třetí perioda nebyla ochuzena o brankové hody, vše odstartoval po třech minutách Jindřich Koky, který se znovu prezentoval parádní tečí na hraně brankoviště. Až poté se oslovila o slovo i Dukla, avšak Dominik Holas pouze jen kosmeticky upravil skóre. Čtvrtou branku mohli dát z trestného střílení, Trejbal se nicméně rozhodit nenechal a puk za svá záda nepropustil. Poslední slovo v utkání tak měli domácí, konkrétně Lukáš Dostál, který si najel na osu hřiště a vteřinu před koncem dal výsledku definitivní podobu. Litvínov porazil Jihlavu vysoko 8:3, v utkání využil hned šest přesilových her!