Zápasy - Dorost 24. 02. 2024, Jakub Štěrba

Dorost si pochutnal na kohoutu na víně

Parádní formu chytli litvínovští dorostenci, kteří v Olomouci dokázali vyhrát již popáté v řadě. V tabulce se dostali na první místo a zase o kousek blíže jsou vyřazovacím bojům.

16. kolo, 24.02.2024, Olomouc, Zimní stadion
logo HC Olomouc
logo HC VERVA Litvínov
HC Olomouc HC VERVA Litvínov
2 6
  • Třetiny

    1:3, 1:1, 0:2
  • Střely na branku

    25:50
  • Vyloučení

    4:5
  • Využití

    0:0
  • V oslabení

    0:1
  • Diváků

    62

  • Branky a nahrávky

    Branky a nahrávky HC Olomouc: 3. T. Navrátil (Kimak, Chromý), 35. Pekr (Chromý)

    Branky a nahrávky HC VERVA Litvínov: 13. Trefný, 15. Bednařík (Raichl), 18. Trefný (M. Peroutka, Bozseník), 38. J. Winkelhöfer (Koky, Raichl), 49. Žák (Kurnat, Bednařík), 55. Raichl (Bozseník, Bednařík)

  • Průběh zápasu

    1:0, 1:3, 2:3, 2:6

  • Rozhodčí

    Janča – Gregar, Kalina

  • Sestava domácích

    Jareš (Žbánek) – Dvořáček, Janeba, Kalman, Přidal, Hubáček, V. Černý, Holaň – Brym, Končický, Pekr – Koryčanský, Kubát, T. Navrátil – Minář, Kimak, Chromý – Prokop.

  • Sestava hostů

    Udržal (Trejbal) – Uhlík, Žák, J. Winkelhöfer, Honzík, Babka, Š. Postl, Bozseník – L. Dostál, M. Peroutka, Raichl – Koky, Trefný, Vesecký – Kurnat, Vondráček, Bednařík.


Reportáž

Kohouti do utkání vstoupili skvěle. Už po dvou a půl minutách vybojoval Tomáš Navrátil kotouč ve středním pásmu a vydal se se svými spoluhráči do přečíslení tři na jednoho. Celou akci si však vzal na sebe, když z levého kruhu našel volný prostor u protější tyče. Zanedlouho sahal po vyrovnání Jakub Winkelhöfer, kapitán Litvínova se hnal do brejku, nicméně Jareš proti jeho zakončení vytáhl beton. Ve třinácté minutě se hostům podařilo díky pohotovému Janu Trefnému vyrovnat. Za necelé dvě minuty se černožlutí ve vlastním oslabení dostali do přečíslení, po krosovém pasu zakončoval Jonáš Bednařík do zcela odkryté klece. V závěru dvacetiminutovky pak Jan Trefný dorazil Peroutkovo nahození od modré.

V prostřední části kohouti srovnali se svým sokem krok, což v čase 34:31 vyústilo v kontaktní branku. Kubát posunul kotouč do levého kruhu, z něhož vyslal Tomáš Pekr nechytatelnou pumelici do horní části soupeřovy klece. Jenomže vzápětí našel Jindřich Koky osamoceného Jakuba Winkelhöfera u pravé tyče, jenž na druhý pokus zametl černou pryž do sítě.

Na začátku třetí třetiny Jan Kurnat vystihl nepovedené rozehrání Mory a perfektním pasem pobídl připraveného Marka Žáka ke střele z první. Skóre utkání zpečetil v čase 54:01 Václav Raichl ostrým projektilem z velké dálky. Verva potvrdila v Olomouci svou skvělou formu, vyhrála i druhé venkovní utkání v řadě, ve skupině "O účast v play off" se Litvínov dostal na první místo tabulky.