Zápasy - Junioři 20. 01. 2024, Vojtěch Honzík

Junioři ztratili duel s Mountfieldem v oslabeních

Mladí hráči Litvínova se po venkovním dvojutkání konečně představili doma, soupeřem byl Mountfield.

16. kolo, 20.01.2024, Litvínov, Zimní stadion Ivana Hlinky
logo HC VERVA Litvínov
logo Mountfield HK
HC VERVA Litvínov Mountfield HK
0 5
  • Třetiny

    0:1, 0:2, 0:2
  • Střely na branku

    29:41
  • Vyloučení

    9:10
  • Využití

    0:4
  • V oslabení

    0:0
  • Diváků

    85

  • Branky a nahrávky

    Branky a nahrávky Mountfield HK: 14:06 Beneš (Novotný, Prášek, 5/4), 28:48 Dobner (Pavelka , Hrdlička, 5/5), 35:24 Dobner (Zámečník, Pavelka, 5/4), 41:57 Hora (Černý, Pavelka, 5/4), 49:37 Pinkas (Beneš, Prášek, 5/4).

  • Průběh zápasu

    0:0, 0:5

  • Rozhodčí

    Kosnar, Turhobr – Sýkora, Bertlík

  • Sestava domácích

    Stránský – Soušek, Kladivo, Kubíček, Prokeš, Vyhlídal, Werner – Dej, Postl, Tomaník, Horský, Tůma, Dohnal, Čech, Peroutka, Vopat, Maštalířský, Ducháček, Scafari.

  • Sestava hostů

    Mrázek – Pavelka , Hrbek, J. Aschenbrenner, Pinkas, Fiala, Havlíček, Černý – Dobner, Prášek, Mach, Novotný, Matašovský, V. Aschenbrenner, Dommers, Hrdlička, Zámečník, Beneš, Hora, Vencl.


Reportáž

Oba soupeři se v aktuálním extraligovém ročníku potkali šestkrát. Pětkrát se radovali hosté, Severočeši uspěli až v posledním vzájemném utkání. Bodově byl úspěšnější Mountfield v poměru třináct ku pěti

A lépe začal i dnes. V samotném úvodu putovali černožlutí do čtyř, avšak situaci ustáli. Později se ale vše opakovalo a Východočeši již trestali, když na konci akce stál Matěj Beneš. Až poté se výhoda jednoho muže v poli přenesla i na druhou stranu, leč skórem se již v úvodní části nepohnulo. O první přestávce se tak z fotbalového vedení radoval Mountfield.

Tomu se navíc brzy v prostřední periodě podařilo odskočit. Hradečtí nejprve u pravého mantinelu zachytili vyhození domácích, puk poté předal nalevo Pavelka Miroslavu Dobnerovi, který zamířil přesně nad beton k bližší tyči. Po chvilce oslovil v přesilové hře Pavelka od modré zleva k pravé tyči Zámečníka, proti kterému se ještě stačil Stránský přesunout, ale na dorážku opět Miroslava Dobnera již dosáhnout nemohl.

A jak Východočeši druhou třetinu skončili, tak tu závěrečnou začali. Ve výhodě jednoho muže v poli předal Černý od modré na vrchol pravého kruhu Tomáši Horovi, který z první trefil do bližšího horního růžku. Následovala série vyloučení, kde nechyběla ani bitka mezi Souškem a Aschenbrennerem, až opět došlo na inkasování Vervy v oslabení. Po osmi vteřinách totiž po vyhraném buly na modré napřáhl Matěj Pinkas a propálil vše, co mu stálo v cestě. V závěru utkání ještě přišly na řadu další tři menší tresty, na výsledek střetnutí to ovšem již vliv nemělo.

V dalším extraligovém kole se Verva představí mimo své prérie, ve čtvrtek pětadvacátého ledna od 17:30 vyjede na led Zlína.