Zápasy - Junioři 22. 02. 2024, Vojtěch Honzík

Junioři zvládli důležitou bitvu o play off se Zlínem!

Černožlutí odstartovali domácí trojboj, před Olomoucí a Pardubicemi jako první hostili Zlín.

24. kolo, 22.02.2024, Litvínov, Zimní stadion Ivana Hlinky
logo HC VERVA Litvínov
logo PSG Zlín
HC VERVA Litvínov PSG Zlín
4 2
  • Třetiny

    1:1, 1:0, 2:1
  • Střely na branku

    36:27
  • Vyloučení

    4:3
  • Využití

    0:0
  • V oslabení

    0:0
  • Diváků

    74

  • Branky a nahrávky

    Branky a nahrávky HC VERVA Litvínov: 17:59 Tůma (Soušek, Bednařík; 5/5), 20:34 Starý (Maštalířský, Postl; 5/5), 53:14 Maštalířský (Starý, Postl; 5/5), 58:27 Čech (Vopat; 5/5) – 13:06 L. Heš (Vaculík, J. Heš; 5/5), 55:02 Čechmánek (Zavřel, Pilát; 5/5).

  • Průběh zápasu

    0:1, 3:1, 3:2, 4:2

  • Rozhodčí

    Valenta, Turhobr – Malý, Sýkora

  • Sestava domácích

    Kubík – Soušek, Kladivo, Prokeš, Cipko, Kubíček, Hora, Vyhlídal – Starý, Postl, Maštalířský, Tůma, Čech, Peroutka, Vopat, Dej, Scafari, Bednařík.

  • Sestava hostů

    Kowalczyk – Šišák, Špaňhel, Lukaštík, Nábělek, Burian, Zavřel – Holba, L. Heš, Klimek, Pilát, Kaláč, Laciga, J. Heš, Vaculík, Čechmánek.


Reportáž

Mladí hráči Vervy se se Zlínem v aktuálním ročníku DHL extraligy juniorů utkali třikrát a pokaždé až v nadstavbě. Lépe si vedli Berani, kteří zvítězili 5:2 a 3:1, Verva kontrovala 4:3 v samostatných nájezdech.

V úvodu střetnutí si oba celky vyzkoušely početní výhodu i hru ve čtyřech na obou stranách, gól se ovšem urodil až v plných stavech. Nejprve ale neuspěl Kaláč, který se hezky prokličkoval až před domácí svatyni, její strážce kličku a zakončení k levé tyči ustál. Následně si ovšem Berani málem vsítili vlastní gól, když Zavřel křižnou příhru soupeře srazil na tyč. Skórem tak pohnul až Lukáš Heš, který po chybě v rozehrávce Litvínova dostal nabito z mezikruží lehce napravo a z první po ledě nezaváhal. Zlín vzápětí prováhal přesilovku a jen co se černožlutí vrátili ke hře v pěti, nahodil od modré směr brána Soušek a mezi kruhy puk vytečoval mimo dosah Kowalczyka Lukáš Tůma.

A jak úvodní část skončila, tak ta prostřední začala. Již po čtyřiatřiceti vteřinách předal v přečíslení dva na jednoho Maštalířský k levé tyči Martinu Starému, který od levé tyče dokonal obrat v zápase. Vyrovnání měl v oslabení na čepeli Čechmánek, který pláchl všem na ledě, leč Kubík střelu k levé tyči vytěsnil. Po chvilce se protáhl až branku Litvínova Nábělek, ale ještě nahrával a z tutové šance byla ta obyčejná. Těsně před přestávkou ještě oslovil Čechmánek zpoza branky před ní Lacigu, jenže ten mířil z první jen do středu branky.

Poslední periodu nastartoval Matěj Maštalířský. Ten sice nejprve neproměnil samostatný únik, akce ovšem pokračovala a stejný hráč udeřil z pravého kruhu. Avšak drama pokračovalo. Aktivní Jakub Čechmánek využil zmatků v domácí rozehrávce a ihned zamířil k bližší tyči. Hosté sáhli ke hře bez gólmana již téměř čtyři minuty před koncem základní hrací doby, ale k vyrovnání to již nevedlo - naopak. Opuštěnou klec trefil Dominik Čech. Severočeši tak zvládli důležité utkání "o šest bodů"!

Další extraligový souboj čeká na černožluté znovu netradičně v pondělí a opět doma, tentokrát přivítají Olomouc.