Zápasy - Junioři 02. 03. 2024, Vojtěch Honzík

Junioři se v posledním kole protáhli do play off!

Hotovo, konec. Verva má za sebou nadstavbovou část DHL extraligy juniorů, se kterou se rozloučila v Přerově.

28. kolo, 02.03.2024, Přerov, Zimní stadion
logo HC ZUBR Přerov
logo HC VERVA Litvínov
HC ZUBR Přerov HC VERVA Litvínov
1 3
  • Třetiny

    1:1, 0:2, 0:0
  • Střely na branku

    40:24
  • Vyloučení

    4:6
  • Využití

    0:2
  • V oslabení

    0:0
  • Diváků

    145

  • Branky a nahrávky

    Branky a nahrávky HC ZUBR Přerov: 14:57 Mots (Hradil, Buršík; 5/5) – 13:37 Čech (Kubíček, Soušek; 5/4), 21:37 Maštalířský (Starý, Postl; 5/3), 36:04 Maštalířský (Postl, Starý; 5/5).

  • Průběh zápasu

    0:1, 1:1, 1:3

  • Rozhodčí

    Šudoma, Rapák – Hanzlík, Tvrdý

  • Sestava domácích

    Žurek – Tomiga, Billa, Pekr, Holík, Škňouřil, Bárta, Janek – Ozollapa, Hanák, Nášel, Kuchta, Mots, Hlávka, Buršík, Hyža, Švejda, Hradil, Halík, Kolařík.

  • Sestava hostů

    Kubík – Cipko, Soušek, Kladivo, Prokeš, Kubíček, Hora, Vyhlídal – Maštalířský, Postl, Tůma, Čech, Vopat, Dej, Starý, Scafari, Bednařík.


Reportáž

Černožlutí se na závěr dlouhodobé fáze soutěže představili v Přerově, s nímž do dnešního dne ve všech třech vzájemných duelech uspěli. Nejprve 4:3, pak 7:0 a naposledy 6:3.

A lépe hosté začali i dnes. Hned po dvanácti vteřinách první přesilové hry zápasu se Postl protáhl zprava až na brankoviště, odkud rozezvučel vzdálenější tyč. Avšak domácí nevzali varování vážně a brzy na to otevřel skóre Dominik Čech, který před Žurkem tečoval pokus Kubíčka od modré. Jenže Přerov přispěchal s brzkou odpovědí. Litvínov chyboval při rozehrávce za svou brankou, následně se k ráně z pravého kruhu dostal Toms Mots a začínalo se opět od nuly. Vrátit vedení svým barvám se rychle pokoušel Maštalířský, jenž se protáhl až před muže s maskou Zubrů z pravé strany, ale nepřehodil nastavený beton. Když si těsně před přestávkou podobně poradil Žurek i s Tůmou u levé tyče, odcházelo se poprvé do kabin za nerozhodného stavu.

V úvodu prostřední periody putovali Zubři v rychlém sledu do tří a Verva trestala. Konkrétně to byl Antonín Scafari, kdo z pravého kruhu zavěsil o levou tyč. Ve standardním oslabení naopak Litvínov přečkal gólovku Motse, který pobídku Tomigy od mantinelu protečoval jen do betonu Kubíka. Gólman hostů si poradil i po chvilce s ranou Holíka od modré, tu přitom prakticky neměl šanci vidět. Skóre se tak počtvrté měnilo až v plných stavech na obou stranách, když pobídka Postla přes několik protihráčů prošla až na Matěje Maštalířského, jenž kotouč usměrňoval prakticky do prázdné.

Poslední dějství odšpuntoval v přesilovce Hradil, který z levého kruhu rozezvučel břevno. Na druhé straně z mezikruží na místo střely ještě přihrál Postl doleva Starému, ten poloodkrytou svatyni Hanáků těsně přestřelil. Žurek naopak musel zasáhnout proti Bednaříkovi, který se protáhl až před něj. Poté na druhé straně Hradil vložil hůl do pobídky Tomigy od modré, Kubík stihl reagovat. Proti stejnému hráči gólman Vervy zakročil i po chvilce, když špičkou levého betonu vykopl ránu z osy hřiště. Skóre se nakonec již nezměnilo, Verva si tak odváží velmi cenné tři body a postup do vyřazovacích bojů!

Dlouhodobá část DHL extraligy je tak nyní i s nadstavbou u konce a Severočeši mají již před sebou play off. Osmifinále hrané na tři vítězná utkání odstartují již ve čtvrtek sedmého března!