Zápasy - Junioři 13. 01. 2024, Vojtěch Honzík

Junioři povyprávěli Přerovu pohádku o Vervě a sedmi trpaslících!

Mladí hráči Vervy se vydali v tomto hracím týdnu k dalšímu extraligovému souboji, po Pardubicích nyní narazili na Přerov.

14. kolo, 13.01.2024, Přerov, Zimní stadion
logo HC ZUBR Přerov
logo HC VERVA Litvínov
HC ZUBR Přerov HC VERVA Litvínov
0 7
  • Třetiny

    0:2, 0:1, 0:4
  • Střely na branku

    32:43
  • Vyloučení

    4:4
  • Využití

    0:2
  • V oslabení

    0:1
  • Diváků

    148

  • Branky a nahrávky

    Branky a nahrávky HC VERVA Litvínov: 09:50 Dej (Dohnal, Scafari, 5/5), 13:49 Vopat (Prokeš, Bednařík, 5/5), 33:43 Postl (Kubíček, 5/5), 41:21 Ducháček (Prokeš, Tůma, 5/4), 44:07 Čech (Postl, 4/5), 47:13 Bednařík (Dej, 5/5), 56:19 Ducháček (Čech, Postl, 5/4).

  • Průběh zápasu

    0:0, 0:7

  • Rozhodčí

    Hranoš, Rapák – Vengřín, Bubela

  • Sestava domácích

    Vojtek (45. Žurek) – Tomiga, Billa, Pekr, Holík, Škňouřil, Janek, Bárta – Ozollapa, Šindler, Kuchta, Martiňák, Hlávka, Buršík, Hyža, Švejda, Šťastný, Hradil, Halík, Kolařík.

  • Sestava hostů

    Stránský – Soušek, Kladivo, Kubíček, Prokeš, Cipko, Vyhlídal – Ducháček, Postl, Tůma, Dohnal, Čech, Vopat, Dej, Scafari, Bednařík.


Reportáž

Mladí hráči Litvínova se v dalším extraligovém kole pokusili zastavit sérii již čtyř nezdarů v řadě, soupeřem byl Přerov. S ním se Severočeši letos potkali pouze jednou a zásluhou dvou gólů v závěru základní hrací doby na svém ledě uspěli 4:3.

Dnes ale začali hrou v oslabení, kterou nakonec zvládli. Navíc jen co se dostali do plného počtu, sami dokázali rozepsat střelecký zápis. Daniel Dej vzal na sebe přečíslení dva na jednoho a zamířil z pravého kruhu přesně ke vzdálenější tyči. Vyrovnání měl na čepeli Hradil, který se dostal k dorážce u pravé tyče, Stránský ovšem předvedl parádní zákrok. Na který navíc brzy na to navázal Jan Vopat, jenž vletěl do útočné třetiny a po přejetí modré vypálil přes obránce k pravé tyči.

Stejný hráč to zblízka zkoušel i v prostřední periodě, následně ještě z otočky pálil i Kubíček, avšak skórem pohnul až Ondřej Postl. Ten se efektně i efektivně zbavil svého protihráče v situaci jeden na jednoho a následně zavěsil z pravého kruhu. Po chvilce táhli přečíslení Hlávka s Martiňákem, prvně jmenovaný ovšem zamířil mimo.

Poslední perioda začala gólově. V početní výhodě napřáhl na modré Prokeš a před Vojtkem vytečoval mimo jeho dosah černý nesmysl David Ducháček. Vzápětí hosté udeřili i při vlastním oslabení, když dobře napadali rozehrávku domácích a následně donutil Zubry střídat gólmany Daniel Čech. Čestný gól se snažil vsítit Tomiga, jenž nabruslil až mezi kruhy, muž s maskou Vervy ránu na teploměr dokázal udržet. Poté uzmul touš na své polovině kluziště Jakub Bednařík, nabral rychlost, narazil si s Dejem a rázem byl před Žurkem, kterého překonal po kličce do bekhendu. Gólů jako trpaslíků trefil dorážkou Čechovy střely zleva David Ducháček, který tak přispěl k povedenému debaklu domácího Přerova.

V dalším extraligovém kole se černožlutí představí opět mimo svůj led, soupeřem budou poslední České Budějovice.

Ohlasy

logo HC ZUBR Přerov

HC ZUBR Přerov

Pavel Neuman

Utkání hodně ovlivnila už první třetina. Myslím si, že jsme v ní nebyli horším týmem, ale prohrávali jsme o dva góly. Ve druhé části se nám nepodařilo výsledek zkorigovat a po 40 minutách byl stav 0:3. Třetí perioda nám pak prostě nevyšla.

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Martin Tvrzník

Výhru jsme potřebovali jako sůl. Zápas jsme odbojovali a odpracovali. První třetina byla asi vyrovnaná, nám to tam spadlo, klukům z Přerova ne. Od toho se utkání odvíjelo. Pak už jsme nabírali na klidu a síle a přidávali jsme góly. Určitě to ale byl těžký zápas. Přerov je dobrý soupeř, takže kluci mají kredit. Jsou to pro nás zlaté body.