Zápasy - Junioři 03. 02. 2024, Vojtěch Honzík

Junioři na svém ledě přehráli Přerov!

Mladí hráči Vervy se po venkovním dvojboji opět představili doma, těsně před reprezentační přestávkou hostili Přerov.

21. kolo, 03.02.2024, Litvínov, Zimní stadion Ivana Hlinky
logo HC VERVA Litvínov
logo HC ZUBR Přerov
HC VERVA Litvínov HC ZUBR Přerov
6 3
  • Třetiny

    2:0, 3:2, 1:1
  • Střely na branku

    38:19
  • Vyloučení

    4:5
  • Využití

    3:1
  • V oslabení

    0:0
  • Diváků

    100

  • Branky a nahrávky

    Branky a nahrávky HC VERVA Litvínov: 06:53 Starý (Postl, 5/5), 17:32 Dej (Čech, Postl, 5/4), 28:44 Bednařík (Maštalířský, Vopat, 5/4), 32:36 Vopat (Starý, 5/4), 33:40 Postl (Starý, 5/5), 57:01 Vopat (Dej, Bednařík, 5/5) – 26:36 Hlávka (Hradil, Buršík, 5/5), 36:37 Hlávka (Tomiga, Buršík, 5/4), 51:31 Nášel (Hanák, Kolařík, 5/5).

  • Průběh zápasu

    2:0, 2:1, 5:1, 5:3, 6:3

  • Rozhodčí

    Horák, Červenka – Štěpánek, Thuma

  • Sestava domácích

    Kubík – Kladivo, Kubíček, Prokeš, Cipko, Hora, Vyhlídal – Starý, Postl, Scafari, Dohnal, Horský, Čech, Peroutka, Vopat, Dej, Maštalířský, Bednařík.

  • Sestava hostů

    Žurek (40. Ryšavý) – Tomiga, Billa, Pekr, Bárta, Nášel, Škňouřil, Janek – Ozollapa, Hradil, Šťastný, Mašek, Kuchta, Mots, Hlávka, Buršík, Hyža, Švejda, Kolařík, Hanák.


Reportáž

Oba celky v aktuálním extraligovém ročníku spolu odehrály dva zápasy a vždy naplno bodovala Verva. Nejprve doma přetlačila Hanáky 4:3, v odvetě na jejich ledě dokonce kralovala po výsledku 7:0.

Dnes začali domácí sice v brzkém oslabení, ovšem i tak si právě oni vypracovali první gólovku zápasu. Maštalířský obdržel touš zpoza branky před ní, avšak své barvy podržel Žurek. Následně se karta obrátila, Litvínov ale využil již ponechanou výhodu, když ke vzdálenější tyči zametl puk z pravého kruhu Martin Starý. Oba celky si následně vyzkoušely hru čtyři na čtyři, ale skóre se změnilo až při vyloučení Zubrů. Mezi kruhy natáhl ke střele Čech a na brankovišti ještě touš do sítě usměrnil Daniel Dej.

V úvodu prostřední části Přerov zadělal na drama. Hradil se protáhl do pásma a poté vypálil z pravého kruhu, jeho akci dokončil odrážkou na brankovišti Tadeáš Hlávka. Jenže Verva se nezalekla a využila další nabídnutou početní výhodu. Maštalířský v ní oslovil z pravého kruhu k levé tyči Jakuba Bednaříka a pohodlný náskok byl zpět. V dalším oslabení Zubrů pláchli hosté do přečíslení dva na jednoho, Švejda ovšem pobídku Kuchty nevyužil. A tak znovu udeřilo na druhé straně. Jan Vopat dostal mnoho prostoru mezi kruhy a zavěsil k levé tyči. Za přibližně minutu navíc Žurek špatně rozhrál, puk ihned předal od pravé tyče Starý na osu Ondřeji Postlovi a hosté střídali gólmany. Do přestávky navíc trefili i gól naděje, když v přesilovce pobídku Tomigy od modré doklepl za čáru na brankovišti Tadeáš Hlávka.

Tomiga tvrdě vypálil od modré i v úvodu závěrečného dějství, Kubík nic neviděl, ale univerzálním rozklekem Litvínov zachránil. Ale ne již po chvilce, když Severočeši sice ustáli oslabení, ale brzy na to v plných stavech skóroval z osy hřiště Martin Nášel. Verva si ale již vítězství vzít nenechala, Jan Vopat totiž na brankovišti doklepl pokus Deje z pravé strany.

Nyní je před juniory reprezentační přestávka, do boje se tak černožlutí vydají až ve čtvrtek patnáctého února, kdy na svém ledě přivítají jihočeský Motor.