Zápasy - Junioři 21. 12. 2023, Vojtěch Honzík

Šach mat juniorů v poslední minutě!

Mladí hráči Vervy mají za sebou poslední duel před Vánoci, na svém ledě přivítali Přerov.

7. kolo, 21.12.2023, Litvínov, Zimní stadion Ivana Hlinky
logo HC VERVA Litvínov
logo HC ZUBR Přerov
HC VERVA Litvínov HC ZUBR Přerov
4 3
  • Třetiny

    2:1, 0:2, 2:0
  • Střely na branku

    33:49
  • Vyloučení

    5:9
  • Využití

    0:1
  • V oslabení

    0:0
  • Diváků

    121

  • Branky a nahrávky

    Branky a nahrávky HC VERVA Litvínov: 02:20 Slavík (Hora, Postl, 5/5), 16:03 Slavík (TS), 56:22 Peroutka (Čech, 5/5), 59:18 Svoboda (Postl, 5/5)

    Branky a nahrávky HC ZUBR Přerov: 08:52 Nášel (Billa, 5/5), 29:01 Buršík (5/5), 39:48 Hlávka (Buršík, Hradil, 5/4).

  • Průběh zápasu

    1:0, 1:1, 2:1, 2:3, 4:3

  • Rozhodčí

    Kosnar, Turhobr – Malý, Sýkora

  • Sestava domácích

    Kubík – Soušek, Kladivo, Kubíček, Prokeš, Werner, Hora, Vyhlídal – Scafari, Postl, Slavík, Svoboda, Tůma, Dohnal, Čech, Peroutka, Horský, Dej, Bednařík, Vishneuski.

  • Sestava hostů

    Žurek – Tomiga, Billa, Pekr, Bárta, Janek, Škňouřil, Němec – Kolařík, Nášel, Šťastný, Hlávka, Buršík, Hyža, Švejda, Holík, Hradil, Halík, Hanák, Mašek.


Reportáž

První vzájemný duel obou týmů v této sezoně začali lépe domácí. Již ve třetí minutě střetnutí ihned po buly v útočném pásmu obdržel puk mezi kruhy Marek Slavík a z první rozvlnil síť. Další šanci měli Litvínovští na navýšení náskoku v přesilové hře, avšak neuspěli a přišel trest. Martin Nášel uzmul puk ve vlastní obranné třetině, nabral rychlost, prohnal se kolem posledního hráče černožlutých před Kubíka, kterého překonal po dlouhé kličce od pravé tyče k levé. Pak se stala věc málo vídaná. V oslabení tři na pět vybojovali Severočeši trestné střílení, které proměnil po rychlé kličce do forhendu střelou na lapačku Marek Slavík. O první pauze tak nakonec těsné vedení v rukách třímali domácí.

Prostřední část načal Hlávka, jenž se zjevil sám před Kubíkem, avšak po bekhendové kličce nedokázal přehodit nastavený beton. Verva ovšem nevzala varování vážně a přišel trest. Po chvilce dobře napadal rozehrávku soupeře David Buršík, protáhl se až před strážce domácí svatyně a zavěsil svižnou střelou k levé tyči. Dokonat obrat mohl brzy na to Hradil, který zblízka minul levou tyč. Přesto se Zubři ještě ve druhé periodě dočkali. Jedenáct vteřin před přestávkou si našel na brankovišti vyražený puk Tadeáš Hlavka a zavěsil.

Poslední dějství odšpuntoval dělovkou od modré Werner, pouze ale vyprášil beton Žurka. Po chvilce pálil z vrcholu kruhu Bednařík, muž s maskou Přerova si místo u bližší tyče pohlídal. Nakonec se ovšem černožlutí přeci jenom dočkali. V situaci jeden na jednoho se dostal k zakončení bekhendem mezi kruhy Jan Peroutka a zamířil k pravé tyči. Když už se zdálo, že duel zamíří do minimálně prodloužení, natáhl po špatném vyhození Zubrů v poslední minutě základní hrací doby z osy hřiště ke střele Tomáš Svoboda a trefil přes obránce důležité tři body!

V tomto kalendářním roce čekají na mladé hráče Vervy již pouze dva soutěžní duely. Ve čtvrtek osmadvacátého prosince na svém ledě přivítají Motor, o dva dny později se představí v Hradci Králové.