Zápasy - Junioři 01. 02. 2024, Vojtěch Honzík

Junioři předvedli v Pardubicích parádní obrat!

Mladí hráči Vervy se dnes podruhé v tomto týdnu vydali mimo své mantinely, po Olomouci se představili v Pardubicích.

20. kolo, 01.02.2024, Pardubice, enteria arena
logo HC Dynamo Pardubice
logo HC VERVA Litvínov
HC Dynamo Pardubice HC VERVA Litvínov
4 5sn
  • Třetiny

    2:0, 2:2, 0:2 – 0:0 – 0:1
  • Střely na branku

    49:46
  • Vyloučení

    4:4
  • Využití

    0:1
  • V oslabení

    0:0
  • Diváků

    60

  • Branky a nahrávky

    Branky a nahrávky HC Dynamo Pardubice: 14:09 Pilař (Štěpánek, Yevtiekhov, 5/5), 18:27 Fiala (Pavlata, Kalužík, 5/5), 38:05 Helikar (Kubánek, Jaša, 5/5), 39:09 Hebek (Kalužík, 5/5) – 21:51 Slavík (Dej, Vopat, 5/5), 36:49 Starý (5/5), 40:38 Vopat (Maštalířský, Hora, 5/4), 52:39 Maštalířský (Slavík, Dej, 5/5), rozh. náj. Bednařík.

  • Průběh zápasu

    2:0, 2:2, 4:2, 4:5

  • Rozhodčí

    Zavřel, Bernat – Hájková, Jiruška

  • Sestava domácích

    Vilém – Koudelka, Kubánek, Rájek, Švec, Hebek, Kaštánek – Yevtiekhov, Pavlata, Bartoň, Kalužík, Burda, Štěpánek, Fiala, Macek, Pilař, Novotný, Jaša, Helikar.

  • Sestava hostů

    Kubík – Kladivo, Kubíček, Prokeš, Cipko, Hora, Vyhlídal – Starý, Postl, Slavík, Čech, Peroutka, Vopat, Dej, Maštalířský, Bednařík.


Reportáž

Oba celky se letos potkaly již ve dvou případech a pokaždé se radovali Východočeši. Ti nejprve na svém ledě uspěli těsně 2:1 a rovněž odveta byla velice vyrovnaná (3:2).

Dnešní duel odšpuntovali z ostrého úhlu Postl a Maštalířský, Vilém se na švestkách nachytat nenechal. Lepší palebnou pozici měl na druhé straně z prostoru před brankou Vít Pilař a skóre tak otevřeli domácí. Následně střílenou přihrávkou od modré hledal spoluhráče na teč Koudelka, Kubík vykopl betonem. Přesto ještě Pardubice do první sirény dokázaly navýšit skóre. V rychlém kontru oslovil z pravého kruhu k levé tyči Pavlata Adama Fialu a ten dárkem nepohrdl.

Prostřední dějství ovšem načal Jan Vopat, který po příhře Deje brzy dodal duelu nový náboj. Kontrovat mohl v následné přesilové hře Burda, jenže zblízka přestřelil. Severočeši následně přežili i další oslabení, aby poté v plných stavech udeřili. Dynamo totiž chybovalo v zadních vrátkách, čehož využil Martin Starý. Jenže uběhla přibližně minuta a Východočeši znovu vedli. Kubánek tvrdě vypálil a dorážkou uspěl Jan Helikar. Navíc těsně před přestávkou našel Kalužík na brankovišti osamoceného Tomáše Hebeka a Litvínov musel znovu dohánět dvoubrankové manko.

A tenkrát cestu za body začal již po osmatřiceti vteřinách od přestávky, když tlak po příhře Maštalířského završil znovu Jan Vopat. Uklidnit své barvy po nevyužité přesilovce mohl Štěpánek z pravého kruhu, jenže těsně minul. A tak udeřili znovu černožlutí. Slavík našel v rychlém protiútoku na pravé straně Matěje Maštalířského, jenž se uvolnil a zavěsil. Pardubice se nechtěly se ztrátou vedení smířit a hned pálil mezi betony Kubíka Kubánek, avšak ty sklaply včas. Poté až příliš přesně mířil Bartoň, rozezvučel tyč.

Břevno zase hosty zachránilo v prodloužení, když z mezikruží vypálil Fiala. Duel tak nakonec dospěl až k samostatným nájezdům, ve kterých se z deseti exekutorů prosadil hned ten první - Jakub Bednařík. Cenné dva body tak putují do Litvínova!

Další extraligové kolo bude pro černožluté posledním před reprezentační přestávkou, představí se doma proti Přerovu.