Zápasy - Junioři 26. 02. 2024, Vojtěch Honzík

Junioři ztratili vítězství dvanáct vteřin před třetí sirénou

Černožlutí pokračují v domácím trojduelu, po Zlínu a před Pardubicemi dnes na svém ledě přivítali Olomouc.

26. kolo, 26.02.2024, Litvínov, Zimní stadion Ivana Hlinky
logo HC VERVA Litvínov
logo HC Olomouc
HC VERVA Litvínov HC Olomouc
2 3sn
  • Třetiny

    2:1, 0:0, 0:1 – 0:0 – 0:1
  • Střely na branku

    47:19
  • Vyloučení

    4:8
  • Využití

    0:0
  • V oslabení

    0:0
  • Diváků

    187

  • Branky a nahrávky

    Branky a nahrávky HC VERVA Litvínov: 07:21 Maštalířský (Starý; 5/5), 14:03 Maštalířský (Kladivo, Prokeš; 5/5) – 10:48 Belan (Smýkal, Tomeček; 5/5), 59:48 Tomeček (Koudelný; 5/5), rozh. náj. Burkov

  • Průběh zápasu

    1:0, 1:1, 2:1, 2:2

  • Rozhodčí

    Valenta, Hucl – Deja, Bertlík

  • Sestava domácích

    Kubík – Soušek, Kladivo, Prokeš, Kubíček, Hora, Vyhlídal – Maštalířský, Postl, Slavík, Tůma, Čech, Vopat, Dej, Starý, Bednařík.

  • Sestava hostů

    Frgál – Šabatka, Smýkal, Compel, Stratil, Panáček, Růžička, Sedláček, A. Drábek – K. Drábek, Bošek, Šotkovský, Ruda, Tomeček, Burkov, Koudelný, Havel, Belan, Turek.


Reportáž

Oba celky na sebe letos narazily až v nadstavbě a lépe začali Severočeši, kteří na Hané zvítězili 5:1. Avšak Olomouc odpověděla úspěšně zvládnutou přestřelkou 4:3 a slavila i naposledy po výsledku 3:1.

Dnes začali lépe černožlutí. Starý zpoza branky předal před ní Matěji Maštalířskému, který zavěsil z první nad beton Frgála. Jenže Hanáci odpověděli poměrně brzy v přesilové hře. Na brankovišti vznikla nepřehledná situace a nakonec se dorážkou prosadil Jakub Belan. Avšak i Severočeši přispěchali s rychlou odpovědí. A byl to opět Matěj Maštalířský, který se protáhl k levé tyči a k ní i zavěsil.

V úvodu prostřední periody museli domácí na nemálo času do tří, situaci ale ustáli. Naopak již ve čtyřech zahrozil Slavík, Frgál odolal. Později se karta obrátila. Hned to zkoušel zleva Maštalířský, pokus byl nakonec sražen mimo. Do podobné pozice si nabruslil po chvilce i Postl, muž s maskou Olomouce vykopl betonem. Velké drama tak měla definitivně rozhodnout poslední perioda.

Tu odšpuntoval z mezikruží Maštalířský, Frgál své barvy podržel ve hře. Na druhé straně se musel činit také Kubík, který do lapačky ukryl schovanou střelu Boška od pravého mantinelu. V závěru střetnutí museli hosté do čtyř, k power play se tak dostali až v devětapadesáté minutě. Přesto dokázali v čase 59:48 vyrovnat. Pokus Koudelného od modré schytal do obličeje na brankovišti Kladivo, čehož k dorážce využil Michal Tomeček.

V prodloužení Olomouc ustála hned dva tresty, aby následně sama rozhodla v samostatných nájezdech. Zatímco totiž domácí borci mlčeli až na Jana Vopata, za hosty se prosadil opět Michal Tomeček a rozhodl Maximum Burkov.

V dalším extraligovém kole se Litvínovští naposledy v nadstavbě představí doma, hostit budou Pardubice.